"İBADET VE ZARAFET" SERGİSİ AÇILDI Haberi

"İBADET VE ZARAFET" SERGİSİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Gaziantep Sanat Merkezi’nde 14. yüzyıla tarihlenen ve günümüze uzayan seccade ve objelerinin yer aldığı “İbadet ve Zarafet” sergisi açıldı.

17 Mayıs tarihinde açılışı gerçekleşen sergide pek çok koleksiyondan özel izinle alınan Anadolu Seccadeleri ve Namaz Objeleri sergilendi. Pek çoğu ilk kez sergilenen bu seçki ile İslam’da ibadetin zarafeti gözler önüne serildi.

İbadet ve Zerafet, 14. Yüzyıldan Günümüze Anadolu Seccadeleri ve Namaz Objeleri başlıklı sergide İslam’ın beş şartından biri olan Namaz’ın beden ve kalbahengine yarenlik eden seccade, takke, tesbih gibi objeleri yer alıyor. Anadolu insanının inancına saygıyı ve ehemmiyeti görev edindiği ve günümüzde artık her biri birer sanat eserine dönüşen eşsiz seccadeleri, dua tanesi tesbihleri, Osmanlı Sarayı ve evlerinde kullanılmış olan abdest ibrik ve leğenlerini, peşkirleri, hatları ve gravürleri inanç ve ibadetimizin günümüze intikal eden namazla ilişkili objelerini bu sergide görmek anlamlı olacaktır. Sergimiz 17 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık olacaktır.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-05-17
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gaziantep Sanat Merkezi