10 KASIM ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI Haberi

10 KASIM ATATÜRK SERGİSİ AÇILDI

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA'SINI ANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde Ata’sını andı.

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri” kapsamında Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı Atatürk Anı Müzesi’nde Gazete Manşetleri ve Atatürk Portreleri Sergisi açıldı.

Büyük Önder’in aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde Atatürk Anı Müzesinde “Atatürk” temalı sergi açılışı gerçekleşti. Ressam Halil Gören’ e ait on üç adet Atatürk portresi Anı Müzesinin bahçesinde ziyaretçilerle buluştu. Ayrıca Gaziantep Kent Arşivine bağışlanan, Gaziantep’in eski eczacılarından Hamdi Said Barlas’a ait 10 Kasım tarihli gazete manşetleri koleksiyonu sergisi büyük beğeni gördü. Koleksiyonda 1938 ile 1990 yılları arasında 10 Kasım tarihinde ulusal basında çıkan haberler ve manşetler yer almaktadır.

Sergi bütün hafta boyunca Atatürk Anı Müzesinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-11-10
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer