2.HAYAT BOYU ÖĞRENME GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ Haberi

2.HAYAT BOYU ÖĞRENME GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve gelenekselleştirilen "Hayat Boyu Öğrenme Günleri"nin ikincisi düzenlendi.

Gaziantep'te bilgi, beceri ve yeterlilikleri geliştirmek, öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru toplumsal dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlayan "Hayat Boyu Öğrenme Günleri" 21-23 Haziran tarihlerinde Festival Park’ta gerçekleşti.

Farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin, istihdam edilebilirliğine fırsat tanımanın yanı sıra sosyokültürel gelişimine katkı sunan ve kursiyerlerin yapmış olduğu eserlerin sergilendiği etkinlikte, Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda yıl boyunca üretilen çalışmalar kurulan 100 stantta sergilendi.

21 Haziran tarihinde Festival Park’ta açılışı gerçekleşen "Hayat Boyu Öğrenme Günleri"’nin açılışı konuşmaları Gaziantep Valisi Davut Gül, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Mete Kızılkaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan tarafından yapıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yerel yönetimlerin eğitime önemli destek verdiğini vurgulayarak, "Gerek büyükşehir belediyemiz gerekse de ilçe belediyelerimizin verdiği destekle Milli eğitim olarak ve halk eğitim olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kurslara katılması, yakınlarını yönlendirmesi çok önemli. Öğretmenlerin gayretini, özverisini biliyoruz. Bunun her şeyden üstün olduğunu görüyoruz. El ele vererek önümüzdeki dönem içerisinde liseye, üniversiteye hazırlık kursları başta olmak üzere dershanelerin bıraktığı boşluğu doldurarak, meslek edindirme kurslarının arttırılması noktasında çalışmalarımız devam edecek. Buralardan kurs alan, veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Mete Kızılkaya, "Beşikten mezara düsturuyla Hayat Boyu Genel Müdürlüğü olarak 992 halk eğitim merkezi ve 22 Olgunlaşma Enstitüsü ile 2018 yılında 8 milyon 300 bin kursiyer sayısına ulaştık. Nüfusun yüzde 10'a tekabül ediyor. Ama bizim daha çok çalışmamıza ve mülki idari amirlerimizin desteğiyle daha çok kursiyere ulaşacağız. Önümüzdeki 10 yılda AB ülkelerindeki yüzde 15 rakamına ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, "Öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşamımız devam ettiği müddetçe bizler öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz. Öğrendiklerimizi hayatta uygulayacağız. Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde yürüttüğü çalışmaları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da sürdüren Fatma Şahin, bu yöndeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 2005 yılında kurduğumuz sanat ve meslek edindirme kurslarına yönelik yapıyı çok güçlendirdik" diye konuştu. Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Ateş de kentte hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Protokol konuşmalarının ardından ise, Açık Ortaokul / Açık Lise Mezuniyet Töreni ve Okuma Yazma Sertifika Töreni, Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan kutnu defilesi, Halk Oyunları gösterileri gerçekleşti.

3 gün boyunca, sergiler, atölye çalışmaları, müzik ve sahne gösterileri, spor gösterilerinin yapıldığı “Hayat Boyu Öğrenme Günleri” kapanış konserinde ise, Mümin Sarıkaya sahne aldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-06-23
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Festival Park
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİ ŞEHİR, KONUKLARINI EŞSİZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE KARŞILAYACAK!

Yurt içinden ve yurt dışından kente gelen turistleri buram buram kokan tarihle karşılayacak Kültür Kapısı, mahalli lezzetlerle donatılacak. Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda birbirinden farklı uygarlıkları bağrından çıkaran Ga

• FIRAT'IN İNCİSİ RUMKALE, SU SPORLARIYLA BÜYÜLEDİ!

Dalış, su kayağı, jet ski, wakeboard ve flyboard gösterisiyle izleyenleri büyüleyen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmaların startını verdi. Fırat’ın incisi Rumkale’den tüm Dünya’ya bar

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlar

• İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Onat Kutlar Konferans Salonu’na düzenlenen söyleşide, İlahiyatçı Ceylan, vahiy sohbetlerinde, Kendi içerisinde anlamlı bir sırası bulunan Hadisleri ve Meryem Suresi’yle izleyicileri bilgilendirdi. Meryem süresi öncesinde Peygamberimiz

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B