BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUKLARI TİYATROYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR Haberi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUKLARI TİYATROYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl birçok çocuk oyunu ücretsiz olarak sahnelenerek binlerce çocuğa ulaşılmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen çocuk tiyatroları ile, çocuklara özgüven duygusu kazandırmak, gözlem yoluyla öğrenmesini sağlamak, korkularıyla başa çıkabilmeyi öğretmek, eleştirel düşüncenin temellerini atmak, topluma sağlıklı ve faydalı bireyler kazandırmak amaçlanmaktır. Bu doğrultuda yıl boyunca çocuk oyunları takip edilerek organize edilmekte, il merkezi ve ilçelerde eğitim gören öğrencilere ulaşım desteği sağlanmaktadır.

Bu yıl çocuk tiyatro gösterimlerinin açılışı ise, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Şekeronya adlı oyun ile yapıldı. 2 gün boyunca 4 seans sahnelenen oyun 20 okuldan 2.892 öğrenci, 105 yetişkin olmak üzere 2.997 kişi tarafından izlendi.

Oyun Hakkında; Şekeronya adında büyülü bir masal ülkesi vardır; ülke pastadan evler, çikolatadan nehirler, şekerlemeler, dondurmalarla süslüdür; konuşan hayvanlar, daha pek çok çocuk orada mutlu yaşamaktadır. Bu ülkede yaşamak ancak kitaplarla olanaklıdır. Okuma yazma bilmeyen Fırıldak, masal ülkesinden kaçarak eski bir evin bahçesindeki sarmaşıklara dolanır; onu kurtarmak Zeytin ve Tombiş'e düşer... Çeşitli yaramazlıklar yaptığı için okuma yazma öğrenmemiş olan Fırıldak, masal ülkesindeki şenlikte seslendirilecek olan şarkıyı söyleyememektedir; okuma yazma öğrenmesi için masal ülkesinin kahramanlarının yardımı gerekecek, bu yardımla hem okuma yazma öğrenecek hem de şenlik şarkısını söyleyecektir.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2020-02-05
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi