ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNDE "MESLEKLERİ TANIYORUM" Haberi

ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNDE "MESLEKLERİ TANIYORUM"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan Çocuk Kütüphaneler faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı, Türkiye’nin ilk “Uygulamalı Çocuk Kütüphanesi” modeli Gaziantep’te üç farklı bölgede hizmet vermeye devam etmektedir. Kütüphanelerin eğitim ve öğretim kurumlarının tamamlayıcısı olma rolü ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi; çocukları kitap okumaya özendirerek, sosyal ve kişisel gelişimlerine doğrudan katkı sağlamayı amaçlamıştır. Bu bakış açısıyla çocuk kütüphanelerinde,  masal okuma saatleri, meslek tanıtım günleri, resim, mozaik, müzik atölyeleriyle kitaplarda ki mesajlar uygulamalı hale getirilmektedir.

30 BİN ÇOCUK MESLEKLERLE TANIŞTI!

Çocuk Kütüphaneleri, açıldığı günden bu yana “Meslekleri Tanıyorum” etkinliği kapsamında birçok meslek grubunu çocuklar ile buluşturuyor. Polis, itfaiyeci, hemşire, diyetisyen, doktor, diş hekimi, acil tıp teknisyenleri, zabıta, jandarma ve AFAD gibi birçok meslek sahibi bilgi ve deneyimlerini çocuklar ile paylaşıyor. Sokakta, hastanede,  günlük yaşantısında gördüğü bu meslek gruplarının, toplumda üstelendikleri rolleri kavrayarak, ileride seçecekleri meslekleri ve hedefleri için küçük yaşta farkındalık kazanmaları sağlanıyor.

Çocuklar meslekler ile ilgili bilgi sahibi olurken, küçük oyunlarla da meslekleri deneyimleme fırsatı buluyorlar. “Meslekleri Tanıyorum” etkinliği üç farklı çocuk kütüphanesinde bugüne kadar 1.023 seansta 29.123 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Her hafta farklı meslek gruplarıyla da yapılmaya devam etmektedir.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-11-10
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ'NDE ASLAN PAYI GAZİANTEP'İN!

16 ARALIK’TAN İTİBAREN ZİRAAT BANKASI’NA BAŞVURULACAK Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 bin sosyal konut için yarın başlayacak talep toplama süresi, 15 Ocak 2020’de s

• GAZETECİ-YAZAR YAVUZ DONAT, YAKIN TARİHE IŞIK TUTTU!

Gaziantep Sanat Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen söyleşide, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Gazeteci Şebnem Bursalı’nın açış konuşmasıyla başlayan söyleşide

• "TARIMSAL HİZMETLER VE HAYVANCILIK ÇALIŞTAYI" TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca, yerel ekonomiye can veren tarım ve hayvancılık sektöründe atılması gereken adımların ele alındığı çalıştay, Bahri Üçoklar Toplantı Salonu&rsq

• BÜYÜKŞEHİR, GAZİRAY PROJESİ YERALTI ÇALIŞMALARINI ANLATTI