GASTROWAY MEZOPOTAMYA TURU GAZİANTEP'TE BAŞLADI Haberi

GASTROWAY MEZOPOTAMYA TURU GAZİANTEP'TE BAŞLADI

GASTROWAY MEZOPOTAMYA İLE ANADOLU BİR KEZ DAHA DÜNYA GASTRONOMİSİNE İLHAM VERDİ

Dünyaca ünlü şefler, dünya gastronomi basınının önde gelen isimleri ve gastronomi yazarlarının katılımıyla düzenlenen Gastroway Mezopotamya kapsamında, gastronomisi ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren Gaziantep, Göbeklitepe Arkeolojik Alanı ile tarihin sıfır noktası kabul edilen Şanlıurfa, kültürel bir mozaik olan Mardin ve Anadolu’nun en zengin tarihi kimliklerinden birine sahip olan Diyarbakır’da, Güneydoğu’nun yerel lezzetlerini ve tarihe yön veren yapıt ve yerleşkeleri keşfedilmek üzere tura başlandı.

Dünyaca ünlü şefler Albert Raurich, Oscar Calleja, Andrea Aprea, Yoshizumi Nagaya, Bego Rodrigo, Joanna Artieda, Cathy Chao, Andre Lima de Luca, Remy Havetz, Mohamad Orfali ve dünya gastronomi basınının önde gelen isimleri Gaziantep kentini ve mutfağını her yönüyle keşfettiler.

Gaziantep’te başlayan turda ilk durak Mutfak Sanatları Merkezi Erikçe oldu. Gastronomi profesyonelleri UNESCO Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep’in yöresel mutfak zenginliğine yerinde şahit oldular ve başarılı şef Doğa Çitçi’nin menüsünden eşsiz bir kahvaltı deneyimi yaşadılar. Gastroway Mezopotamya turunda bir sonraki durak ise, kiraz tarlaları oldu. Ardından Hamam Müzesi ve Emine Göğüş Mutfak Müzesi dünya şefleri ve basın tarafından ziyaret edildi. Gaziantep’teki ikinci gününde ise, Ayıntap Baklava’da, baklava yapımının incelikleri yerinde incelendi. Ardından Orkide Pastanesi’nde düzenlenen Katmer Workshop ile katmer yapımını öğrendiler. Ardından şehir merkezindeki Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı gezileri gerçekleşti. Geleneksel bakır yapımını bizzat yerel ustalar eşliğinde deneyimleyen konuklar ile, dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’in dünyaca ünlü lezzet durağı İmam Çağdaş ve Tahmis Kahvesi ziyaret edildi.

Gaziantep’teki son akşam yemeğini ise Şef Doğa Çitçi’nin muhteşem sunumları ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Berk ve Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay’ın da katılımları ile Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdik.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Sözen Organizasyon tarafından Türkiye gastronomisinin gelişimi adına düzenlenen Gastroway Mezopotamya turu Gaziantep’te başladı. Dünyaca ünlü şefler ve dünya gastronomi basınının önde gelen isimleri Gaziantep kentini ve mutfağını her yönüyle keşfettiler.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-06-18
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİ ŞEHİR, KONUKLARINI EŞSİZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE KARŞILAYACAK!

Yurt içinden ve yurt dışından kente gelen turistleri buram buram kokan tarihle karşılayacak Kültür Kapısı, mahalli lezzetlerle donatılacak. Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda birbirinden farklı uygarlıkları bağrından çıkaran Ga

• FIRAT'IN İNCİSİ RUMKALE, SU SPORLARIYLA BÜYÜLEDİ!

Dalış, su kayağı, jet ski, wakeboard ve flyboard gösterisiyle izleyenleri büyüleyen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmaların startını verdi. Fırat’ın incisi Rumkale’den tüm Dünya’ya bar

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlar

• İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Onat Kutlar Konferans Salonu’na düzenlenen söyleşide, İlahiyatçı Ceylan, vahiy sohbetlerinde, Kendi içerisinde anlamlı bir sırası bulunan Hadisleri ve Meryem Suresi’yle izleyicileri bilgilendirdi. Meryem süresi öncesinde Peygamberimiz

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B