GASTROWAY MEZOPOTAMYA TURU GAZİANTEP'TE BAŞLADI Haberi

GASTROWAY MEZOPOTAMYA TURU GAZİANTEP'TE BAŞLADI

GASTROWAY MEZOPOTAMYA İLE ANADOLU BİR KEZ DAHA DÜNYA GASTRONOMİSİNE İLHAM VERDİ

Dünyaca ünlü şefler, dünya gastronomi basınının önde gelen isimleri ve gastronomi yazarlarının katılımıyla düzenlenen Gastroway Mezopotamya kapsamında, gastronomisi ile UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren Gaziantep, Göbeklitepe Arkeolojik Alanı ile tarihin sıfır noktası kabul edilen Şanlıurfa, kültürel bir mozaik olan Mardin ve Anadolu’nun en zengin tarihi kimliklerinden birine sahip olan Diyarbakır’da, Güneydoğu’nun yerel lezzetlerini ve tarihe yön veren yapıt ve yerleşkeleri keşfedilmek üzere tura başlandı.

Dünyaca ünlü şefler Albert Raurich, Oscar Calleja, Andrea Aprea, Yoshizumi Nagaya, Bego Rodrigo, Joanna Artieda, Cathy Chao, Andre Lima de Luca, Remy Havetz, Mohamad Orfali ve dünya gastronomi basınının önde gelen isimleri Gaziantep kentini ve mutfağını her yönüyle keşfettiler.

Gaziantep’te başlayan turda ilk durak Mutfak Sanatları Merkezi Erikçe oldu. Gastronomi profesyonelleri UNESCO Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep’in yöresel mutfak zenginliğine yerinde şahit oldular ve başarılı şef Doğa Çitçi’nin menüsünden eşsiz bir kahvaltı deneyimi yaşadılar. Gastroway Mezopotamya turunda bir sonraki durak ise, kiraz tarlaları oldu. Ardından Hamam Müzesi ve Emine Göğüş Mutfak Müzesi dünya şefleri ve basın tarafından ziyaret edildi. Gaziantep’teki ikinci gününde ise, Ayıntap Baklava’da, baklava yapımının incelikleri yerinde incelendi. Ardından Orkide Pastanesi’nde düzenlenen Katmer Workshop ile katmer yapımını öğrendiler. Ardından şehir merkezindeki Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı gezileri gerçekleşti. Geleneksel bakır yapımını bizzat yerel ustalar eşliğinde deneyimleyen konuklar ile, dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep’in dünyaca ünlü lezzet durağı İmam Çağdaş ve Tahmis Kahvesi ziyaret edildi.

Gaziantep’teki son akşam yemeğini ise Şef Doğa Çitçi’nin muhteşem sunumları ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Berk ve Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay’ın da katılımları ile Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirdik.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Sözen Organizasyon tarafından Türkiye gastronomisinin gelişimi adına düzenlenen Gastroway Mezopotamya turu Gaziantep’te başladı. Dünyaca ünlü şefler ve dünya gastronomi basınının önde gelen isimleri Gaziantep kentini ve mutfağını her yönüyle keşfettiler.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-06-18
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer