GAZİANTEP'İN KURTULUŞUNUN 98.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI Haberi

GAZİANTEP'İN KURTULUŞUNUN 98.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümü, Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği işbirliğiyle düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Osma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcileri, dernekler, vakıflar, siyasi parti temsilcileri ve Gaziler katılım sağladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Osma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Gazilik Madalyası Bayrağa toka edildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Çelenk koyma töreni ardından protokol üyeleriyle katılımcılardan oluşan kortej ile birlikte Şehitler Abidesine hareket edildi. Demokrasi Meydanı, Maarif Kavşağı ve Atatürk Bulvarı girişi güzergâhının kullanıldığı kortej yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Bando takımı, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği eşliğinde gerçekleşti.

Bey Mahallesi Çınarlı mevkiindeki Şehitler Abidesi önünde düzenlenen törende, Garnizon Komutanlığı Saygı Mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Antep savunmasında gözünü kırpmadan canını feda eden 6 bin 317 şehit için İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua okundu. Ardından protokol tarafından şehitliğe çiçek bırakılarak tören sona erdi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-12-25
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ? Şehitler Abidesi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ELAZIĞ DEPREMİNE SESSİZ KALMADI

Türkiye, Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok bölgede hissedilen deprem, Elazığ’da yıkıma neden oldu. Yaşanan

• ATATÜRK YOL KOŞUSU'NA BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI DAMGA VURDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, geleneksel hale gelen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehre teşrif etmesinin 87’nci yılı dolayısıyla “Atatürk Yol Koşusu” düzenlendi.

• MAVİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİ SİSTEME GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 h

• UZMAN TEYZELERLE ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE OLACAK