GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ TAKIMI FLL GAZİANTEP TURNUVALARINDA STRATEJİ VE YENİLİKÇİLİK KUPASINI KAZANDI Haberi

Bu yıl 16.sı düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor” turnuvaları Gaziantep  ayağı 29 Şubat – 1 Mart 2020 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil Belediyesi desteği ile Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve bu güne kadar 76  farklı ilden çocuğun ve gencin katıldığı programda, çocuk ve gençler bu senenin teması “CITY SHAPER: Şehri Şekillendir” ile ilgili yenilikçi ve etkili çözümler üretiyor.

16. sezonda Bilim Kahramanları Buluşuyor Gaziantep Turnuvaları 29 Şubat – 1 Mart 2020 tarihlerinde 66 takım, 590 öğrenci ve 161 takım koçu ve danışmanının katılımıyla Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Robot tasarım, yenilikçi proje ve öz değerler kategorilerinde çalışmalarını sergileyen öğrenciler her kategoride jüri oturumlarına katılarak robot oyun maçlarında 2,5 dakikalık robot performanslarını sergilediler.

Turnuvaya 19 devlet okulu katılımı sağlandı. Ayrıca turnuvaya % 37 oranında kız çocuklarının katılımının sağlanması bilimsel çalışmalarda kız çocuklarının rolünün artması noktasında umut vaat ediyor.

Yaklaşık 70 Bilim Kahramanları Derneği gönüllü ekibi Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi tarafından turnuvalarda ağırlandı. Dernek gönüllüleri değerlendirme süreçleri ve turnuva koordinasyonunda destek vererek tüm takımların unutulmaz bir deneyim yaşamasına katkı sağladı.

Turnuvalarda 16 Devlet Okulu Desteklendi

Gaziantep ortaokul ve lise turnuvalarında LEGO Vakfı toplamda 5 takım, Fikret Yüksel Vakfı 1 takım, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 10 takım desteğinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Esleki Ve Teknik Ortaokulu Ve Anadolu Lisesi takımı Voltrann Global Innovation Türkiye Aday Adayı olurken, Nuray Tuncay Kara Bilim Ve Sanat Merkezi Şehir Kahramanları takımı Duyarlı Profesyonellik Ödülü, Gaziantep Lisesi takımı Mekanik Beyinler Yükselen Yıldız Ödülü’nün sahibi oldu. Gaziantep Gezegenevi Ve Bilim Merkezi takımı Gaziantep Gezegenevi Strateji ve Yenilikçilik Ödülü’nü alarak ulusal turnuvaya katılmaya hak kazandı.

Turnuvalara katılım sağlayan toplam 22 takım ödül alırken toplamda 7 takım bir üst tur olan Ulusal Turnuva’ya katılmaya hak kazandı. Tüm alanlarda sergiledikleri başarı ile Tokat’tan katılım sağlayan 456 numaralı PROXIMA takımı Gaziantep Ortaokul Turnuvası’nın şampiyonu olurken, Diyarbakır’dan katılım sağlayan 373 numaralı VALENTUS takımı Gaziantep Lise Turnuvası’nın şampiyonu oldu.

Gaziantep Turnuvalarının düzenlenmesine destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay turnuvayı ziyaret etti. Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına Oya Alpay’a teşekkür plaketini takdim etti.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2020-03-01
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ PROTOKOL!

Yeni tip Corona Virüs’e yönelik ulusal ve bölgesel çapta alınan koruyucu önleyici tedbirlerin karşılığını bulması, yeni normal düzen için uygun koşullar oluşturdu ve 1 Haziran itibariyle önlemlerin esnetilmesini beraberinde get

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN "FISTIK GİBİ" MÜJDE!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teknik ekibiyle birlikte ilçe ziyaretleri kapsamında Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yla buluştu. Teknik konuların konuşulduğu toplantının ardından Başkan Şahin, Atatürk Bulvarı’nda esnaf gezi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ YENİ ÜYELERİNE KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri İstanbul’dan getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla yasadışı olarak Türkiye’ye sokulan ve l&u

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 200 BİN İŞÇİYE CORONA EĞİTİMİ BAŞLADI