GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ YAZ ATÖLYELERİ BAŞLADI Haberi

GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ YAZ ATÖLYELERİ BAŞLADI

Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 6-16 yaş arası çocuklara eğlenmeye ve öğrenmeye yönelik; Astronomi, Robotik Kodlama, Fizik, Kimya, Biyoloji, Teknoloji ve Anasınıfı olmak üzere “Yaz Atölyeleri” başladı.

Yaklaşık 3 ay boyunca devam edecek olan yaz bilim atölyelerinde çocuklar uygulamalı olarak bu atölyelerde hem deneyerek hem eğlenerek öğrenmenin yollarını keşfedecekler.

Gökyüzüne yolculuk, güneş teleskobu, ay fatihi ve uzay istasyonu gibi atölyelerimizle uzayla ilgili temel bilgiler; pH+ atölyesi, çılgın kimya atölyesi, ışıklı hamurlar, molekül ailem, iletken mürekkep, titreşen toplar, yelkenli arabalar ve solunum gibi atölyelerde kimyanın, fiziğin ve biyolojinin eğlenceli ve gündelik yaşamadaki kullanımını deneyerek keşfediyorlar.

Günümüzde eğitimden sanayiye her alanda yer alan robotik kodlamanın ve gelişen teknolojinin en temel bilgilerini aktaran robotik kodlama eğitimi (endüstri 4,0 3B yazıcı, robotik atölye, 3B modelleme vb.) ve teknoloji atölyeleri (sıradışı tasarım, lego, basit makineler vb.) ile gelişimleri sağlanmaktadır. Bu temel atölyeler cubetto kodlamayı öğreniyorum 1-2, geomag zekami geliştiriyorum, sihirli pipetler, güneş sistemi gibi atölyelerimizle anaokullarına küçük yaşta eğlendirici ve öğretici temel bilgiler verilmektedir.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-06-30
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gezegenevi ve Bilim Merkezi