HACİVAT-KARAGÖZ GÖLGE OYUNU OKULLARDA 21 BİN 549 ÇOÇUKLA BULUŞTU Haberi

HACİVAT-KARAGÖZ GÖLGE OYUNU OKULLARDA 21 BİN 549 ÇOÇUKLA BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen “Geleneksel Ramazan Etkinlikleri” kapsamında okul sahnelerine de taşıdığı Hacivat Karagöz Gölge Oyunu’yla çocuklara; büyüklere saygı, aile sevgisi ve insan hakkı gibi birçok manevi değeri anlattı.

Geleneksel Türk tiyatrosunun başlıca türlerinden olan Karagöz oyunu, Ramazan boyunca hafta içi gündüz okullarda sahnelendi.

İl genelinde 41 gün boyunca 41 okulda, "Karagöz'ün Çeşmesi, Karagöz'ün ağalığı, Karagözün Karısı, Karagözün Berberliği, Karagöz'ün Kayığı, Bekçiliği, Karagöz'ün Yardımseverliği vb" adlı oyunlar 103 seans sahnelenerek 21.549 çocuğa ulaşıldı.

Hacivat Karagöz Gölge Oyununa ev sahipliği yapan okullar, manevi değerleri yeniden keşfederken, çocuklar da adeta kahkaha fırtınasına tutuldu, eğlenceli vakit geçirdiler ve eğlenerek öğrendiler. Hayali Ahmet Aksoy’un sunduğu oyunlarla güzel vakit geçiren minik öğrencilerin sevinci gözlerinden okundu. Etkinlik sonrası Karagöz ve Hacivat’ın tarihçesi hakkında öğrencilere bilgi veren Aksoy, çocukların merak ettiği soruları cevapladı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-05-30
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Okullar