NEVŞEHİR-GÖREME'DE GAZİANTEP TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENDİ Haberi

NEVŞEHİR-GÖREME'DE GAZİANTEP TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı 30 Ağustos – 1 Eylül  tarihleri arasında Göreme ile  Gaziantep  arasında kültür turizmi hareketliliği sağlamak amacıyla Nevşehir’in Göreme kasabasında Gaziantep tanıtım günleri düzenledi. Persler tarafından Güzel atlar ülkesi olarak anılan Kapadokya’nın başkenti Göreme’de Gaziantep’in turizm alanları, antik kentleri, müzeleri, geleneksel el sanatları ve mutfak kültürü anlatılarak misafirlere bilgiler verilmiştir.

Gaziantep Çarşısı olarak düzenlenen alana geleneksel el sanatlarından olan Bakır İşlemeciliği, Sedef işlemeciliği, Kutnu Dokumacılığı, Olgunlaşma Enstitüsü, mutfak kültürü olarak Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi, Mozaik Sanat Merkezi, Baklava, Yöresel Ürünler, Simit, Katmer ile Gaziantep ile ilgili yayınların yer aldığı Gazi Kültür A.Ş. ahşaptan hazırlanan dükkanlarda tanıtım ve work shoplar yapılmıştır. Ayrıca Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi tarafından Malhıtalı köfte ile Gaziantep’in yöresel içeceklerinden olan menengiç kahvesi yapılarak etkinliğe katılan misafirlere ikramlar yapılmıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu etkinlik alanında ve Uzakdoğulu turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği alanlarda gösteri yaparak Gaziantep’in yöresel oyunlarını sergilediler.

Gaziantep Çarşısının giriş kısmına Gaziantep ile ilgili bilgilerin anlatılıp, broşür dağıtımının yapıldığı info ofisi oluşturulmuştur. Gaziantep Çarşısını ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, ile Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren çarşı içindeki dükkanları tek tek gezerek katmer yapımı izleyip, baklava ikramı yaptı. Etkinliğe katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Kapadokya’ya gelen uzak doğulu turistleri ve balon turizmini önemsediklerini belirterek, Fırat’ın incisi Rumkale’de de balon turizmi yapmak için bunun alt yapısı ve nasıl bir yol izleneceği ile ilgili çeşitli  girişimlerde bulunduklarından bahsetti.

Gaziantep Tanıtım Günleri kapsamında Gaziantep’in Alleben Grubu ile Edip Bülbül ve Ender Balkır İç Anadolu Bölgesi ile Gaziantep Türkülerini seslendirerek etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-09-01
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Nevşehir
Bilet Satış Yerleri
Bilet Fiyatı

• LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ

• BÜYÜKŞEHİR'İN KURUM İÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Personellerini daha fazla bilgilendirmek amacıyla uzmanlarla bir araya getiren büyükşehir,  kurum içi eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürdü. “Protokol Kuralları, Sunum Teknikleri, Toplantı Yönetim Sistemi, Raporlam

• 1100 TON TOHUM DAĞITIMI BAŞLADI!

Kentin üretkenliğini artırmanın yanı sıra kırsal kalkınmadan elini çekmeyen büyükşehir belediyesi, her zaman çiftçiye, imkanlar ölçüsünde destek verdi, köylünün rahat bir nefes almasını sağlamak amacıyl

• SAKLI CENNET HABEŞ KANYONU DÜNYA'YA AÇILACAK!

Bugüne kadar keşfedilmemiş muhteşem doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen Habeş Kanyonu’nun yürüyüş ve tırmanma parkuru olarak dağcılık tutkunlarına açılması için kollarını sıvayan Büyükşehir Beledi

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• GAZİ ŞEHİR, KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILINA 27 MİLYON FİDANLA GİRECEK!

Türkiye’de, orman sevgisini geliştiren, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayan, son aylarda çıkan orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların

• BAŞKAN ŞAHİN, BÜSEM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent merkezinde sıkışan meslek gruplarını tek çatı altında birleştirecek olan proje, Şehitkâmil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde kendini göstermeye başladı. Güçlü sanayisiyle dünya markası haline gelen Gazi şehir, Büy&