OKUL DIŞI ÖĞRENME MEKANLARI'NDA "GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ" 1.SIRADA Haberi

OKUL DIŞI ÖĞRENME MEKANLARI'NDA "GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ" 1.SIRADA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı kapsamında düzenlenen Yaz Seminerleri konusu olan ‘’Okul Dışı Öğrenme Mekanları’’ arasında Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi 1.sırada yer aldı.

Gaziantep’te görev yapan öğretmenlerin yoğun ilgi ve talepleri ile Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi oryantasyona dahil olmuştur. Eğitim sürecinde 64 okul, 1.144 öğretmen Gezegenevi ve Bilim Merkezi hakkında bilgilendirildi.

Oryantasyon kapsamında öğretmenler, öğrenciler ile merkezi ziyaret ederek eğitim-öğretim programı konularının eğlenceli, basit ve günlük yaşamda uygulanabilirliği olan deney düzeneklerini (Durgun Elektrik, Etki-Tepki Düzeneği, Güneş Pilli Uçaklar, Mevsimler Nasıl Oluşur, Kum Havuzu gibi) deneyimledi. İlk Sivil Planetaryum olma özelliğini gösteren Gezegenevi’nde uzayla, ayla, gezegenlerle ilgili öğretimi destekleyen cihaz ve belgesellere dair (Takım yıldızlarının sunumu, Ay’ın evreleri, Güneş Sistemi belgeseli ve diğer programlar) bilgiler uzman hocalar tarafından aktarıldı.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-06-28
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gezegenevi ve Bilim Merkezi