RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE ANKARA KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ Haberi

RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE ANKARA KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Sanat Yönetmeni Nebahat Konu önderliğinde ve Kasidehan Mehmet Kemiksiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Klasik Türk Müziği Korosu konseri gerçekleşti.

18 Mayıs tarihinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konser, Mikail Şimşek'in sunumu ve naat şiiriyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Klasik Türk Müziği Korosu, yorumladığı ilahilerle kalpleri ısıttı, dinleyenleri büyüledi. Gaziantepliler, koronun sergilediği sahne performansını alkış yağmuruna tuttu.

Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından günün anısına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay tarafından sanat yönetmeni Nebahat Konu'ya çiçek takdim edildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ankara Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu 10 Kasım 1986 tarihinde faaliyete başladı. Kuruluşundan beri çok yoğun bir çalışma programı uygulayan koro; repertuar çalışmalarının yanı sıra Türk Musikisi Nazariyatı, Usuller, Solfej, Türk Musikisi Tarihi ve Türk Musikisinin geliştirilip yaygınlaştırılması konusunda etüt ve araştırmalar yaparak bu çalışmalarını CD ve kaset halinde yayınladı. Koro, programlarında geçmiş dönem eserlerinin yanı sıra, yakın tarihi ve günümüz bestekârlarının eserlerine de yer vermekte olup, kurulduğundan bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında başarılı konserler verdi, TV çekimleri gerçekleştirdi.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-05-18
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi