TOPLUM 5.0 ve ENDÜSTRİ 4.0'A HAZIR MISIN? Haberi

TOPLUM 5.0 ve ENDÜSTRİ 4.0'A HAZIR MISIN?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hizmet vermekte olan, Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde ‘Toplum 5.0 ve Endüstri 4.0’ Meslek Liselerine yönelik olarak 2018 Aralık ayında, ilk defa verilmeye başlayan OSB Koleji ile başlayan, 2019 Mayıs ayında Mehmet Rüştü Endüstri ve Meslek Lisesi ile biten, sertifikalı kursumuzun 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 122 öğrenciye Otomasyon sistemleri ve Dijital ortamda 3 Boyutlu Tasarım ve uygulama becerisi alanındaki kursumuz verilmiştir. EĞ?T?M ?ÇER?Ğ? Lise öğrencilerini çağın gereksinimlerine adapte olabilmeleri adına yeni sanayi devrimlerinden endüstri 4.0 ve toplum 5.0 hakkında bir bilinç oluşmasını sağlamak ve bu iki yeni devrim arasındaki bağın nasıl kurulabileceğinden yapılacak olan çalışmalar esnasında bahsedilecek. Geleceği inşa edecek olan toplumlar bu konularda yapacağı çalışmalarla kendinden söz ettireceğini ve ülke olarak bu teknoloji çağını yakalamamızın önemi vurgulanacak.

AMAÇ: Bu kapsamda endüstri 4.0 içerisinde kendine büyük bir pay edinen geleceğin teknolojisi olarak görülen yeni nesil çok katmanlı üretim teknolojisi olan üç boyutlu yazıcılar ve kullanım aşamalarıyla ilgili çalışmalar yapılacak, 4 eksende hareket kabiliyetli çok fonksiyonlu robot ile çalışmalar yapılacak ve bireylerin üç boyutlu analitik düşünme yetisinin arttırılabilmesi ve dijital ortamda üç boyutlu tasarım becerisi kazandırılması sağlanacak. Eğitimde öğrencinin kendi potansiyelini farketmesi ufkunu genişletmesi, donanımını arttırması ve mesleki gelişimine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Endüstri 4.0 kapsamında Meslek Lisesi öğrencilerine Otomasyon sistemleri ve Dijital ortamda 3 Boyutlu Tasarım ve uygulama becerisi kazandırılması için sertifikalı kurslarımız 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde de devam edecektir.

Etkinlik ile ilgili Resimler

Etkinlik Tarihi 2019-05-24
Etkinlik Saati
Etkinliğin Yapılacağı Yer Gezegenevi ve Bilim Merkezi