Etkinlikler / Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Logosu
  • TÜRK BİLİM İNSANI YILDIZ, GENÇLERLE BULUŞTU

    Büyükşehir Belediyesi, bilim tutkunu gençlerle NASA/JPL-Caltech’da görevli Dr. Umut Yıldız’ı buluşturdu. Yüzlerce meraklı genç, Beyin Yıldız’la uzayın derinliklerini keşfetti. Programa katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni bir bilim merkezi yapılacağının müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi’yle sosyal girişim olan Bilim Virüsü’nün işbirliğinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Şükran Günü tatili dolayısıyla Türkiye’ye gelen Dr. Umut Yıldız, Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 1000’e yakın bilim severle bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı söyleşide, “Derin Uzayda Bilim” başlıklı sunumuyla Dr. Yıldız, izleyenlerle uzayın sırlarına doğru derin bir yolculuğa çıkardı. Derin uzay ve il

    Ayrıntılı Bilgi
  • MÜTERCİM AHMET ASIM EFENDİ VEFATININ 200. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANILDI

    Gaziantepli Dil bilimci, mütercim, tarihçi, şair ve Devlet Adamı “Mütercim Ahmet Asım Efendi”, vefatının 200. Yıl dönümünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle yeniden düzenlenen aile kabristanında anıldı. Karacaahmet'te düzenlenen anma töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu, Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Mütercim Asım Efendinin torunu Yavuz Cenani ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Şahin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı anma programı, Mütercim Asım Efendi'nin mezarı başında yapılan dua ve lokma ikramları sona erdi.

    Ayrıntılı Bilgi
  • PAKMAYA MUTFAK SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ EKİBİNE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERDİ

    Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) kadrosu ve Pakmaya yönetimi bir araya gelerek çalışanlar için Gıda Güvenliği Eğitimi organize ettiler. Gıda sektörünün önemli markalarından Pakmaya, ekmek, çörek, poğaça harçlarında önemli işlere imza atarak, kendini Türkiye ve Dünya çapında kanıtlamış bir markadır.  Gaziantep mutfağı ve Pastacılık kurslarına devam ederken Şeflerin kendilerini geliştirmeleri ve daha iyi hizmet sunması için tüm kadronun eğitimi için gerekli çalışmalar başlatıldı.      Dünya’nın en büyük ekmek mayası üreticilerinden Pakmaya’nın Ar-Ge birimi FAGEM, Pak Biyoteknoloji Merkezi ve AS Gıda tesislerini de içinde barındıran Pakmaya Kocaeli Fabrikasına giden ekip

    Ayrıntılı Bilgi
  • KÜTÜPHANE VE MÜZELERDE ARA TATİL COŞKUSU

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatilinde çocukları ve velileri unutmadı. Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Kütüphaneler ve Müzeler Şube Müdürlüğüne bağlı kütüphane ve müzelerde ara tatile özel hazırlanan atölye ve etkinliklerle hem çocuklar hem yetişkinler hoşça vakit geçirdi. ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ ETKİNLİKLERLE DOLDU! Gaziantep Çocuk Kütüphanesi, Güvenevler Çocuk Kütüphanesi ve Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesinde, ara tatil boyunca yüzlerce çocuk birbirinden farklı etkinlik ve atölyelerle buluştu. Kukla Yapımı, Aile Hikâye Zamanı, Mozaik Çalışması, Geleneksel Oyunlar, Anne- Baba-Çocuk Ritim, Origami Atölyesi, Yaratıcı Drama gibi birçok faaliyete hafta boyunca 1.930 &cce

    Ayrıntılı Bilgi
  • GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANKARA ULUSLARARASI 3. EKMEK FESTİVALİNE KATILDI

    Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi olarak Başkent’te Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde düzenlenen 3.Uluslararası Ekmek Festivaline Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bizde yerimizi aldık. Çankaya, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi 22-24 Kasım tarihleri arasında mis kokulu, çıtır çıtır, sıcacık bir festivale ev sahipliği yaptı. İtalya, Venezuela, Almanya, Tayland, Kore, Moldova, Azerbaycan, Fas Krallığı, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Kosova, Filipinler, Bangladeş, Sri Lanka, Kuveyt, Ukrayna festivalde kendi kültürlerindeki un ve ekmeği yorumladılar. Gelen ziyaretçiler dünya lezzetleri ile tanışma fırsatı buldu. Çok sayıda yeni nesil artizan ekmekçi; ekşi mayalı çeşit çeşit ve son derece sağlıklı ekmekleri pişirip sıcak sıcak ziyaretçilerin beğenisine sunarken, Mutfak Sanatları Eğit

    Ayrıntılı Bilgi


Bazı Projeler

Haberler