13 ODALI GAZİ KONUK EVİ, TÖRENLE AÇILDI

13 ODALI GAZİ KONUK EVİ, TÖRENLE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 13 odalı Gazi Konuk Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Konuk evi, yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere, eski Antep evlerindeki yaşamı anlatacak.

Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü’nce restorasyonu tamamlanan Gazi Konuk Evi, Antep Evi kültürünü canlandıracak.

ŞAHİN: BU GÜZEL MEKÂNA KİMLİK KATMIŞ OLDUK

Eyüpoğlu Mahallesi’ndeki Gazi Konuk Evi’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şu güzel coğrafyaya baktığınızda, şu güzelliğe baktığınız zaman büyük bir hazine var. Artık ‘Kim zengin?’ dediğimizde, ‘ne kadar paranız var’ diye bakmıyorlar. ‘Ne kadar gönlü zengin’ diye bakıyorlar. Olcay hanım da gençlere ve diğerlerine örnek oluyor. Biz güzel bir şekilde işimizi yapmaya devam edeceğiz. İçeride büyük bir hazine var. Çocukluğum bu işlerle geçti. Kartopu, Antep işi, bebek işi nedir bunların hepsini biliyorum. O kadar zordur ki. İğneyle kuyu kazmaktır. Şimdi arsa, okul ne kadar kıymetliyse, içeride de büyük bir hazine var. Elindeki bütün hazinesini bize verdi, çok güzel bir eseri ülkemize, şehrimize kazandırmış oldu. Bu güzel mekâna kimlik katmış olduk. Bütün Türkiye ve Dünya’ya bu güzel Antep Evi’nin, kuş evlerini, tahasını, kapsını, sesini, fısıltısını güzel TRT’de yayınlanacak bir diziyle de duyurma fırsatımız olacak. Olcay hanım gibilerin sayısının çoğalmasını diliyorum” dedi.

GÜL: GAZİANTEP’E GIPTAYLA BAKIYORLAR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Gaziantep Tarih ve kültür kenti. Bu açılışta bunların en güzel örneği. Bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde Gaziantep kendisiyle eşdeğer iller arasında açık ara önde. Birçok il Gaziantep’in yaptıklarını örnek alıyor gıpta ile bakıyor. Olcay öğretmenimiz gibi yüreği büyük insanlar oldukça bizim sorunların üstesinden çok rahat kalkacağımız görünüyor” diye konuştu.

Açılışa katılan AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak ve Nejat Koçer de Gazi Konuk Evi’nin tarihi ve kültürel mirası yansıttığına değinerek, içerisinde yer alan Olcay Külah’ın kişisel koleksiyonunun çok değerli olduğunu belirtti.

HAYAT HİKAYESİNİ ANLATTI

Zorluklarla dolu hayat hikâyesinden kesitler anlatan emekli öğretmen Olcay Külah ta bütün eşyalarını sergiye bağışladığını, gönlü zengin olan herkese hayırsever çalışmalara ağırlık vermesini tavsiye etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen Gazi Konuk Evi’nde, Olcay Külah’ın “Antep İşi” işlemelerinin yer aldığı kişisel koleksiyonu sergilenecek. Şahin, Olcay Külah’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

GAZİ KONUK EVİ HAKKINDA

Şahinbey İlçesi Eyüboğlu Mahallesi’nde yer alan Gazi Konuk Evi, sivil mimari yapı döneminin özelliklerini, sanat anlayışını ve konut geleneğini yansıtmakta. 2015 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak 2016-2017 yılları arasında projeleri onaylatıldı, restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Konuk Evi’nin, Gaziantep’in geleneksel konut yaşantısını yansıtacak şekilde kurgulanarak yenilenmesi ve orijinal tarihi dokusu korunarak Gazi şehire gelen misafirlere nezih ve kurgusu olan eşsiz bir hizmet sunulması amacıyla konsept senaryo doğrultusunda her oda birbirinden farklı kimlikte oda yerleşim tasarımları yapıldı. 480 metrekare kapalı alana sahip olan konak, 13 odalı ve 110 metrekare avluyla dikkati çekti. Odalar geleneksel Antep kültürünü yansıtan mobilya, sedir, yer minderleri, koltuk, kanepelerle tasarlanarak teşhir edildi.

Bu Haber 2019-08-06 13:43:53 Tarihinde Eklenmiştir.

• LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ

• BÜYÜKŞEHİR'İN KURUM İÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Personellerini daha fazla bilgilendirmek amacıyla uzmanlarla bir araya getiren büyükşehir,  kurum içi eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürdü. “Protokol Kuralları, Sunum Teknikleri, Toplantı Yönetim Sistemi, Raporlam

• 1100 TON TOHUM DAĞITIMI BAŞLADI!

Kentin üretkenliğini artırmanın yanı sıra kırsal kalkınmadan elini çekmeyen büyükşehir belediyesi, her zaman çiftçiye, imkanlar ölçüsünde destek verdi, köylünün rahat bir nefes almasını sağlamak amacıyl

• SAKLI CENNET HABEŞ KANYONU DÜNYA'YA AÇILACAK!

Bugüne kadar keşfedilmemiş muhteşem doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen Habeş Kanyonu’nun yürüyüş ve tırmanma parkuru olarak dağcılık tutkunlarına açılması için kollarını sıvayan Büyükşehir Beledi

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• GAZİ ŞEHİR, KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILINA 27 MİLYON FİDANLA GİRECEK!

Türkiye’de, orman sevgisini geliştiren, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayan, son aylarda çıkan orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların

• BAŞKAN ŞAHİN, BÜSEM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent merkezinde sıkışan meslek gruplarını tek çatı altında birleştirecek olan proje, Şehitkâmil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde kendini göstermeye başladı. Güçlü sanayisiyle dünya markası haline gelen Gazi şehir, Büy&