AİLELER ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE EĞLENİYOR

AİLELER ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE EĞLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulundurduğu Erikçe Macera Parkı’nda aileler ile çocukları birlikte eğlendiriyor.

Hayat şartlarının değişmesi ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte unutulan ailevi değerleri doğal ortamlarda yaşatmayı amaçlayan bu etkinlikte; aile hayatına daha güçlü daha dinamik yapı kazandırmak adına kamp alanlarında ebeveynler ile çocukları birlikte eğlendiriyor. 9-14 yaş aralığında çocuklar ile aileleri Gençlik Kamp Eğitim Merkezlerinde ağırlanmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ve Erikçe Macera Parkı’nda 3 gün sürecek olan programda; aileler çadır ortamında veya bungalov evlerde konaklıyor.

Kampın en önemli şartlarından olan elektronik cihazların (telefon, laptop, tablet, akıllı saat) alana alınmadığını belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, “Dış dünyadan uzaklaşarak daha amacımıza uygun faaliyetler gerçekleştirilmiş oluyoruz. Her tesisin yapısına göre ailelerimiz çeşitli kamp etkinlikleri “Bisiklet, Kargonet, Yüksek Aktivite, QR Kod Gezisi, Stafet, Alçak Element, Okçuluk, Oryantiring Yarışı” ve zeka oyunları ile keyifli dakikalar yaşıyorlar. Ailelerin kendilerini daha iyi ifade etmeleri için tiyatro/yaratıcı drama aktiviteleri de programa dahil ediliyor.

Aile içi eğitim semineri de düzenleyerek günümüzde gerçekleşen birçok ailevi sorunlara da ışık tuttuklarını ifade eden Efiloğlu, kamp sonunda tüm kamp personelleri ve katılımcılarla beraber Erikçe Macera Parkı’nda kamp ateşi eşliğinde müzik dinletisi yaptıklarını belirtti.

Efiloğlu, “Geri dönüşler alınarak ilk defa bu yıl öğretmen ebeveynleri de dahil ettiğimiz etkinliğimizde daha mutlu daha güçlü birbirine sıkıca kenetlenmiş bir şehir hayal etmekteyiz. Bu amaçla bu tür etkinlere devam etmeyi planlamaktayız” dedi.

Bu Haber 2019-08-23 15:11:17 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP, YAVUZ BİNGÖL'LE COŞTU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Festivali etkinlikleri kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl konser verdi. Festival Park'ta organize edi

• ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şa