BAŞKAN ŞAHIN: GAZETECİLİK FEDAKARLIK VE SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEKTİR

BAŞKAN ŞAHIN: GAZETECİLİK FEDAKARLIK VE SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEKTİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilerin, hayatın birçok alanında doğru ve tarafsız bilgilere ulaşarak edindikleri bilgileri fedakârlık ve sorumlulukla kamuoyuna bildirdiğini, bu sebepten gazeteciliğin zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, demokrasiyle yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Şahin, “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

Şahin, basın kuruluşların özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevini yaparken; ülke menfaatlerini, kamusal düzeni, toplumsal dinamikleri ve meslek ahlakını ön planda tutarak sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla çalışmaları da son derece önemli olduğunu aktardı.

Başkan Fatma Şahin, şöyle devam etti: “Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan, onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensupları ise bu sektörün isimsiz kahramanlarıdır. Yerelden ulusala çok sayıda önemli organizasyona, güven içerisinde ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Gaziantep’te, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında, bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli katkıları bulunmaktadır. Gazetecilik zor bir meslek. Zaman-mekân tanımayan, büyük özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı, takdiri fazlasıyla hak etmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bu Haber 2020-01-09 10:56:38 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ELAZIĞ DEPREMİNE SESSİZ KALMADI

Türkiye, Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok bölgede hissedilen deprem, Elazığ’da yıkıma neden oldu. Yaşanan

• ATATÜRK YOL KOŞUSU'NA BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI DAMGA VURDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, geleneksel hale gelen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehre teşrif etmesinin 87’nci yılı dolayısıyla “Atatürk Yol Koşusu” düzenlendi.

• MAVİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİ SİSTEME GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 h

• UZMAN TEYZELERLE ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE OLACAK