BAŞKAN ŞAHİN, İFTAR ÇADIRINDA ORUCUNU AÇTI

BAŞKAN ŞAHİN, İFTAR ÇADIRINDA ORUCUNU AÇTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Gaziantep Üniversitesi karşısı (GAÜN) Atakent Parkı içerisinde kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, masaları tek tek gezdi, vatandaşların ramazanını kutladı. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinin olduğu iftar çadırında vatandaşlarla sohbet eden Şahin, ezanın okunmasıyla orucunu açtı.

ŞAHİN: RAMAZAN AYI; SEVGİ, KARDEŞLİK VE BEREKETTİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nın başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olduğunu belirterek, “Bizim geleneksel iftar soframız, kardeşlik soframızdır. 6 yıldır bunu yapıyoruz. Günlük çadırlarda 10 bin kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca sokak sofralarımız ve her ilçemizde iftarlar düzenliyoruz. Gündüz çocuklarımıza Hacivat Karagöz orta oyunları oynatıyoruz. Çocuklarımız bu oyunlardan verilecek dersi ve geleneğimizdeki güzellikleri yaşasınlar istiyoruz. Akşamları kardeşlik sofralarımızda bir aradayız. Ramazan, midemize oruç tutturmaktan çok daha öte. Ramazan ayı, sevginin, kardeşliğin, bereketin olduğu bir ay. Yunus Emre’nin, Hazreti Mevlana’nın gözüyle baktığımız zaman gönüllere girmeyi bize hayır duası aldırmak için önemli bir fırsat veriyor. Biz de üniversitenin yanında olduğundan öğrencilerimizle ve burada yaşayan halkımızla bir aradayız. Güzel bir bahçenin içindeyiz. Sevginin, kardeşliğin çoğaldığı bir ayda sevgimizi, kardeşliğimizi çoğaltıyoruz. Ben bütün hemşerilerimizin bu vesileyle Ramazan Ayı’nı mübarekliyorum. Yüce Mevla’m ağız tadıyla bayrama çıkmayı nasip etsin. Bayramı bayram gibi geçirmeyi nasip etsin. Yüksek bir memnuniyet var bunu halkımızın gözlerinde görüyoruz. Orucumuzu beraber açıp duamızı edeceğiz. Dünya’da barış ve savaşların bitmesi için ortak duamızı yapacağız. Çünkü müminin en büyük silahı duadır. Onların hayır dualarıyla güç alıp milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

İftar sofrasında orucunu açan vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırlarında insanların rahatlıkla orucunu açtığını bildirerek, sosyal belediyecilik anlayışının yansıtıldığı bu önemli çalışmada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.

300 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atakent Parkı ve GAR binası önünde kurduğu iftar çadırlarında, Ramazan Ayı boyunca 300 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor.

Bu Haber 2019-05-08 11:38:59 Tarihinde Eklenmiştir.

• RAMAZANIN İLK GÜNÜNÜ YOĞUN GEÇİRDİ

Ramazan’ın ilk gününe esnaf ziyaretiyle başlayan başkan, Gazianteplilerle kurduğu gönül köprüsünü daha da sağlamlaştırdı. Yoğun mesaisinin sonunda Şato Restoranda, Gaziantep Valiliği tarafından gerçekleştirilen Türkiye Cum

• 4 AYDA 21 BİN 475 ÖĞRENCİ YARARLANDI

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçesi projesini yıllar önce hayata sokmayı başaran Büyükşehir, Nurgana’ya yaptığı Hasan Celal Güzel