BAŞKAN ŞAHİN, İFTAR ÇADIRINDA ORUCUNU AÇTI

BAŞKAN ŞAHİN, İFTAR ÇADIRINDA ORUCUNU AÇTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Gaziantep Üniversitesi karşısı (GAÜN) Atakent Parkı içerisinde kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, masaları tek tek gezdi, vatandaşların ramazanını kutladı. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinin olduğu iftar çadırında vatandaşlarla sohbet eden Şahin, ezanın okunmasıyla orucunu açtı.

ŞAHİN: RAMAZAN AYI; SEVGİ, KARDEŞLİK VE BEREKETTİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nın başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olduğunu belirterek, “Bizim geleneksel iftar soframız, kardeşlik soframızdır. 6 yıldır bunu yapıyoruz. Günlük çadırlarda 10 bin kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca sokak sofralarımız ve her ilçemizde iftarlar düzenliyoruz. Gündüz çocuklarımıza Hacivat Karagöz orta oyunları oynatıyoruz. Çocuklarımız bu oyunlardan verilecek dersi ve geleneğimizdeki güzellikleri yaşasınlar istiyoruz. Akşamları kardeşlik sofralarımızda bir aradayız. Ramazan, midemize oruç tutturmaktan çok daha öte. Ramazan ayı, sevginin, kardeşliğin, bereketin olduğu bir ay. Yunus Emre’nin, Hazreti Mevlana’nın gözüyle baktığımız zaman gönüllere girmeyi bize hayır duası aldırmak için önemli bir fırsat veriyor. Biz de üniversitenin yanında olduğundan öğrencilerimizle ve burada yaşayan halkımızla bir aradayız. Güzel bir bahçenin içindeyiz. Sevginin, kardeşliğin çoğaldığı bir ayda sevgimizi, kardeşliğimizi çoğaltıyoruz. Ben bütün hemşerilerimizin bu vesileyle Ramazan Ayı’nı mübarekliyorum. Yüce Mevla’m ağız tadıyla bayrama çıkmayı nasip etsin. Bayramı bayram gibi geçirmeyi nasip etsin. Yüksek bir memnuniyet var bunu halkımızın gözlerinde görüyoruz. Orucumuzu beraber açıp duamızı edeceğiz. Dünya’da barış ve savaşların bitmesi için ortak duamızı yapacağız. Çünkü müminin en büyük silahı duadır. Onların hayır dualarıyla güç alıp milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

VATANDAŞLAR MEMNUN

İftar sofrasında orucunu açan vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırlarında insanların rahatlıkla orucunu açtığını bildirerek, sosyal belediyecilik anlayışının yansıtıldığı bu önemli çalışmada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.

300 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Şehreküstü İtfaiyesi yanı Talat Özkarslı Spor Salonu önü, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi, Karataş Mahallesi 103410 Cadde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atakent Parkı ve GAR binası önünde kurduğu iftar çadırlarında, Ramazan Ayı boyunca 300 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor.

Bu Haber 2019-05-08 11:38:59 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP, YAVUZ BİNGÖL'LE COŞTU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Festivali etkinlikleri kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl konser verdi. Festival Park'ta organize edi

• ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şa