BÜYÜKŞEHİR, ARTIK İŞARET DİLİYLE DE KONUŞACAK!

BÜYÜKŞEHİR, ARTIK İŞARET DİLİYLE DE KONUŞACAK!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kurum içi eğitim çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı personellerine işaret dili eğitimi verilecek. Büyükşehir, işitme engellilerin sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amaçlanacak eğitimde, işitme engellilere 750 çalışanıyla destek olacak.

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlarına işaret dili eğitimi vermeye başladı. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak isteyen büyükşehir, normal şartlarda 3 aylık kurs sonunda öğretilen işaret dilini çalışanlarına 5 günlük hızlandırılmış eğitim verecek, böylece engellilere daha hızlı, daha seri ve daha etkili bir yöntemle ulaşabilecek. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli İşaret Dili Tercümanı Pınar İzci’nin gösterdiği işaret dili tekniklerini öğrenmenin mutluluğunu yaşayan çalışanlar ise, böylesi önemli bir eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ) Tramvay Bakım İstasyonu Hizmet Binası’nda eğitime katılan tramvay durağında güvenlik görevlisi olan Şahin Kayhan, “Çalıştığım yerde günde ortalama 3 bin kişiyle irtibat kuruyoruz. Bu sayının içerisinde engelli vatandaşlarımız da var. Onlar da bizimle irtibata geçmek istiyor lakin biz anlayamıyoruz. Yönlendirmeye çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Belediyenin bu tür işitme engelliler için başlattığı çalışmayla kurs aldık bundan böyle onlara yardımcı olacağız. İlerleyen dönemlerde kursla birlikte daha iyi ve etkili iletişim sağlayacağız” dedi.

Gaziantep Kart İşlem Merkezi personellerinden Aziz Çelik ise, “Büyükşehir’in amir ve şeflerin sunmuş olduğu bu eğitim için çok mutluyuz. Tabii ki Gaziantep Kart personeli olarak gelen engelli vatandaşlarımızın bir kimlik çıkaracağı zaman iletişim kurmakta çok zorlanıyorduk. Soru sormada ve cevap almada sıkıntılar yaşıyorduk. İki gün önce gelen engelli vatandaşla aldığım eğitim sayesinde anlaşabildim. Sorununu o anda çözerek işlemini gerçekleştirdik. Bu bana farklı bir mutluluk ve heyecan verdi. Eğitimim tamamlandığında işaret dili sayesinde daha iyi yardımcı olacağım” diye konuştu.

GAZİULAŞ Otobüs Şoförü Hasan Karakuş da şunları belirtti: “Durakta durduğumuz zaman engelli vatandaşımız gitmek istediği yeri bir şekilde anlatmaya çalışıyordu ama biz anlamıyorduk. Çoğu şoför arkadaşımızın başına geldi böyle durumlar. Verilen kurs çok faydalı. Ayrı bir dil gibi geliyor bize, sanki bir dil daha öğrendik. Evde aile bireyleriyle pratik yapıyoruz.”

Bu Haber 2019-10-10 11:47:26 Tarihinde Eklenmiştir.

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B

• BAŞKAN ŞAHİN, ÇOCUK SESİNİ MUSİKİYE BENZETTİ

ŞAHİN: KİMSEYİ EVLATLA VE EVLATSIZLIKLA SINAV ETMESİN Gerçekleştirilen kutlama programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuk sesini dinlediğim zaman, bana bir musiki dinliyorum, güzel ses duyuyorum gibi geliyor. Rabb

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİANTEP, TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYA'YA DUYURACAK!

Yine uluslararası önemli bir etkinliğe imza atan büyükşehir, tüm Dünya’nın dikkatini Gazi şehrin üzerine çekmeyi başardı. Zeugma Mozaik Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDE

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

Üniversite öğrencilerinin; dijital dönüşüm,  endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, inovasyon kültürünün toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle ilet

• 32 KİŞİLİK GRUP, GAZİANTEP'İ KEŞFETTİ!

Tarihi, turistik ve kültürel içerikli düzenlenen 3 günlük programa; İsveç Ystad Belediye meclis üyesi ve Sosyal Demokrat Politikacı Cecilia Olson Karlsson, Büyük Polonya Voyvodalığı Başkan Vekili Krzysztof Grabowskı’nın