BÜYÜKŞEHİR, "DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK-ANNE TUTUMLARI"NI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Dijital Çağda Çocuk ve Anne-Baba Tutumları” konulu seminer düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca, Lions İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminerde; Uzman psikolog Hüseyin Müjde ve Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba, dijital çağdaki çocuk-anne ilişkisini değerlendirdi, ebeveynleri bilgilendirdi.

MÜJDE: ÇOCUKLAR DİJİTAL BAĞIMLILIĞA ESİR OLMUŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’de görevli Uzman Psikolog Hüseyin Müjde, dijital çağda çocuk yetiştirme ve anne baba tutumlarının geniş bir perspektife hitap eden bir konu olduğunu söyledi.

Müjde, şunları aktardı: “Dijital çağın çocuklar üzerinde hem pozitif hem de negatif etkileri olmaktadır. Pozitif yönde çocukların bilgiye erişimi kolaylaşmıştır. Bu durum beyin korteks gelişimini hızlandırmış ve beyindeki sinapslar arası bağlantılar kuvvetlendirmiştir. Negatif yönde ise çocuklarda dijital bağımlılık oluşmuştur. Buna binaen çocukların sosyalleşmesi azalmıştır. Böyle durumlarda ailelere büyük rol düşmektedir. Eğer anne-baba çocuk üzerinde çok baskılayıcı çok otoriter ve çok yasaklayıcı tutumlar sergilerse çocuklar iç dünyalarında bu durumu yanlış değerlendirip dijital dönemin pozitif yönlerinden faydalanamayacağı gibi negatif yönlerini de içinde büyüterek daha yoğun bir şekilde yaşar. Bu durum çocuklarda davranış bozukluklarına neden olur.”

HAKAN BABA: EBEVEYNLER, GELİŞEN DÜNYA’YA AYAK UYDURUN

Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba ise, gelişen Dünya’da artık çocuk bakımının ve anne baba tutumunun değiştiğini belirterek, “Bu sebeple gelişime ayak uydurmak artık ebeveynler için kaçınılmazdır. Özellikle iş hayatında kadınların daha fazla yer edinmesiyle ve teknolojinin yaşamı etkilemesiyle birlikte anne baba rolü geçmişe göre farklılaşmıştır. Kararlı, anlayışlı ve sabırlı ayrıca yeniliklere açık bir şekilde tutum besleyen anne babalar çocuk yetiştirmede daha başarılı sonuçlar almaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından velilere katılım sertifikası verildi.

Bu Haber 2019-11-14 08:57:43 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ PROTOKOL!

Yeni tip Corona Virüs’e yönelik ulusal ve bölgesel çapta alınan koruyucu önleyici tedbirlerin karşılığını bulması, yeni normal düzen için uygun koşullar oluşturdu ve 1 Haziran itibariyle önlemlerin esnetilmesini beraberinde get

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN "FISTIK GİBİ" MÜJDE!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teknik ekibiyle birlikte ilçe ziyaretleri kapsamında Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yla buluştu. Teknik konuların konuşulduğu toplantının ardından Başkan Şahin, Atatürk Bulvarı’nda esnaf gezi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ YENİ ÜYELERİNE KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri İstanbul’dan getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla yasadışı olarak Türkiye’ye sokulan ve l&u

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 200 BİN İŞÇİYE CORONA EĞİTİMİ BAŞLADI