BÜYÜKŞEHİR, GEBE OKULU PROJESİ'YLE 6 BİN 500 ANNE ADAYINA ULAŞTI

BÜYÜKŞEHİR, GEBE OKULU PROJESİ'YLE 6 BİN 500 ANNE ADAYINA ULAŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Gebe Okulu Projesi kapsamında anne adaylarına eğitim verildi.

Sağlık ve sosyal alanda yürüttüğü çalışmalarla örnek alınan büyükşehir, gebelik eğitimiyle sağlık alanında önemli bir adım attı. Anne ve bebek ölümlerinin son bulması, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik sürecinde gerekli eğitimleri alması amacıyla 3 yıl önce uygulamaya alınan “Gebelik Okulu Projesi”nde anne-bebek sağlığı öncelendi, uzmanlarca anne adaylarının sağlıklı bir gebelik geçirebilmesi ve annelerin doğum sonrası gerekli bilgilerin verilmesi sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’yle Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin iş birliğiyle oluşturulan Gebe Okulu’nda gebe ve sağlık personelinin iletişimi, gebelikte annede meydana gelen fizyolojik-psikolojik değişiklikler, rutin tetkikler, gebelik döneminde sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, doğum süreci, doğum ağrısıyla baş etmede ilaçsız yöntemler gibi konular anlatıldı, anne adayları bilinçlendirildi.

TOLAY: EĞİTİMLERLE BEBEK ÖLÜMLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYORUZ

Şehitkamil ilçesi Sam Kırsal Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde anne adaylarına yönelik eğitim çalışması yapıldı. Eğitim çalışmasına katılan Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Gültekin Serdar Tolay, anne adaylarına seslendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in selamını getirdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Tolay, “İnşallah, anne adaylarımız sağlıklı bir şekilde doğum yapar ve sağlıklı bir bebek Dünya’ya getirir. Sizleri, bu programa gelerek doktorumuz eşliğinde, doğum öncesinde gereken bilgileri aldığınız için tebrik ediyorum. Sizlere, çok önemli bilgiler veriliyor. Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliği çerçevesinde düzenlenen bu programda doktorlarımızın üstlendiği sorumluluk önemlidir. Hedef grupları; bebekler ve anne adaylarımız olunca bu programın önemi daha da artmaktadır. Sağlık konusu, üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında geliyor. Verilen eğitimde; gebelik ve doğum süreci yaklaşırken yapılması gerekenler doktorumuz tarafından sizlere aktarılıyor. Herhangi bir hastalık söz konusu olmadıkça anne adaylarımızın normal doğum yapmasını öneriyoruz. Doğum sürecinin sonrası da anne adaylarımız için önemlidir. Bebeklerimiz Dünya’ya gelirken hastalıklara çok açıktır. Bu süreçte bebeklerin, aşıları ve muayene dönemleri aksatılmamalıdır. Bu süreçte doktorlarımız tarafından size belli eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler çerçevesinde bebek ölümlerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Temel hedefimiz, anne ve bebek sağlığıdır” dedi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli ebe Sevgül Ertürk, anne adaylarına Dünya’ya gelen bebeklere yönelik yapılması gereken taramalar hakkında bilgiler verdi, gebelik sürecinde anne adaylarına yaşanabilecek sağlık sorunlarını anlattı.

Eğitim programına katılan anne adaylarına, hediye çantası verildi.

Öte yandan 2016 yılından bu yana uygulanan Gebe Okulu Projesi’yle 6 bin 500 anne adayına eğitim verildi.

Bu Haber 2019-10-08 10:39:16 Tarihinde Eklenmiştir.

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B

• BAŞKAN ŞAHİN, ÇOCUK SESİNİ MUSİKİYE BENZETTİ

ŞAHİN: KİMSEYİ EVLATLA VE EVLATSIZLIKLA SINAV ETMESİN Gerçekleştirilen kutlama programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuk sesini dinlediğim zaman, bana bir musiki dinliyorum, güzel ses duyuyorum gibi geliyor. Rabb

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİANTEP, TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYA'YA DUYURACAK!

Yine uluslararası önemli bir etkinliğe imza atan büyükşehir, tüm Dünya’nın dikkatini Gazi şehrin üzerine çekmeyi başardı. Zeugma Mozaik Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDE

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

Üniversite öğrencilerinin; dijital dönüşüm,  endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, inovasyon kültürünün toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle ilet

• 32 KİŞİLİK GRUP, GAZİANTEP'İ KEŞFETTİ!

Tarihi, turistik ve kültürel içerikli düzenlenen 3 günlük programa; İsveç Ystad Belediye meclis üyesi ve Sosyal Demokrat Politikacı Cecilia Olson Karlsson, Büyük Polonya Voyvodalığı Başkan Vekili Krzysztof Grabowskı’nın