BÜYÜKŞEHİR HAYVAN HASTANESİ KURDU

BÜYÜKŞEHİR HAYVAN HASTANESİ KURDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, bünyesinde bulunan ve dışarıdan gelen yaralı yabani hayvanları tedavi etmek için bünyesinde iki tane tam teşekkülle hastane kurdu. Adeta hastane gibi çalışan kurum; yaralı ve hasta hayvanlara anında müdahale ederek tüm sağlık ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Dünya’nın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü ve Türkiye’nin ise en büyük hayvanat bahçesi olma unvanına sahip olan bin dönümlük alanda 350 tür ve 7 bin civarında hayvanı bünyesinde barındıran Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’nde yer alan Hayvan Hastanesi’nde ameliyattan sezaryene, acil müdahaleden ortopedik müdahalelere kadar tüm operasyonlar yapılıyor.

Hayvanat Bahçesinde görev yapan uzman veteriner hekimlerle bu müdahaleleri yapan ekip, ameliyatlarda teknolojinin tüm imkânlarını kullanıyor.

Bahçede sağlık sorunları yaşayan hayvanların yanı sıra çevreden gelen yaralı hayvanlarla avcıların yaralayıp vatandaşların bularak getirdiği hayvanları da ameliyat eden ekip, hayvanları sağlıklarına kavuşturmanın yanı sıra doğal yaşama da katkı sağlıyor.

Hayvanların doğal yaşamları için birçok yenilik ve kolaylıklar sunduklarını vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, kendilerine birçok yaralı hayvanın geldiğini ve bunları rutin sağlık hizmetlerinden sonra iyileştirip kafeslerine koyduklarını söyledi. Ancak, avcılar tarafından yaralanan ya da kaza sonrası kanat ve bacakları kırılan birçok hayvanların ameliyatı için bir birim oluşturduklarını, kendi ortamlarında hayatlarını sürdürebilecek olanları doğal yaşama saldıklarını, bunun olmadığı durumda ise bu türleri hayvanat bahçesi ailesine kattıklarını belirtti.

BİR YILDA 2 BİN HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Uzman veteriner hekimler ile bizzat kendisinin ameliyatını yaptığı hayvanların tekrar sağlığına kavuşmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Özsöyler, “Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri ile sürdürdüğümüz işbirliği çerçevesinde bize özellikle avcılar tarafından yaralanan ceylan, sırtlan, papağan, pelikan, kanarya, şahin, atmaca, kedi ve köpek gibi hayvanlar geliyor.  Yaraları olan hayvanların rutin tedavilerinin yanında çok ağır olanları da ameliyat ediyoruz. Bunun için teknik cihazlarımız ve uzman veterinerlerimiz mevcut. Sadece kendi hayvanat bahçemizdeki hayvanları değil, şehir dışından gelen hayvanların da tedavi ve ameliyatlarını yapıyoruz. Bizim amacımız hayvanların doğal yaşamlarını en sağlık bir ortamda devam ettirmelerini sağlamak” diye konuştu.

Yaralı havyanların yaralarını görüntüleme odasında tesbit ederek tedaviye başladıklarını ifad eden Celal Özsöyler, “Özellikle kırıkları buradan tespit ediyoruz. Kan sayım cihazımız, ultrason aletleriyle tam teşekküllü bir hastaneyiz. Ayrıca alanda yabancı hayvanları, yabancı oluşumları da buradan takip edip müdahale ediyoruz. Hastanemiz sadece bizim kentimize değil tüm bölgeye hizmet veriyor. Özellikle buraya getirdikleri yaralı yaban hayvanlarını burada gerekli tedavilerini yapıyoruz. Bu şekilde geçen sene 2 bine yakın hayvanı tedavi etmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

KARS’TAN GELEN KARTAL TEDAVİ EDİLİYOR

Yaklaşık 1 ay önce Kars’tan kanadı elektrik tellerine çarpmış kartalın tedavisini de gerçekleştiren Özsöyler, “Gerekli tedavilerine başladık, genel durumu iyileşene kadar bekleyip kemik operasyonuna başlayacağız. Operasyon sonrası yaralı kartal kendini ikame ettirebilecek duruma gelince doğaya bırakacağız. Özellikle kanat kırıkları, ayak, gaga problemi olan hayvanları burada tedavi edip, sonrasında doğaya bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Haber 2019-06-19 11:12:23 Tarihinde Eklenmiştir.

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİ ŞEHİR, KONUKLARINI EŞSİZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE KARŞILAYACAK!

Yurt içinden ve yurt dışından kente gelen turistleri buram buram kokan tarihle karşılayacak Kültür Kapısı, mahalli lezzetlerle donatılacak. Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda birbirinden farklı uygarlıkları bağrından çıkaran Ga

• FIRAT'IN İNCİSİ RUMKALE, SU SPORLARIYLA BÜYÜLEDİ!

Dalış, su kayağı, jet ski, wakeboard ve flyboard gösterisiyle izleyenleri büyüleyen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmaların startını verdi. Fırat’ın incisi Rumkale’den tüm Dünya’ya bar

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlar

• İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Onat Kutlar Konferans Salonu’na düzenlenen söyleşide, İlahiyatçı Ceylan, vahiy sohbetlerinde, Kendi içerisinde anlamlı bir sırası bulunan Hadisleri ve Meryem Suresi’yle izleyicileri bilgilendirdi. Meryem süresi öncesinde Peygamberimiz

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B