BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ'NDEN ARAZİ YANGINLARINA KARŞI ÖNLEM

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ'NDEN ARAZİ YANGINLARINA KARŞI ÖNLEM

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yalnızca ihbar alarak olaylara müdahale etmiyor. Yaz aylarında meydana gelen arazi yangınlarına karşı da riskli bölgeleri tespit ederek erkenden önlem alıyor.

Bu yıl yağışların çok olmasından dolayı kent genelinde bulunan arazilerdeki otların fazlalığı yangın riskini de arttırdı. Her yıl olduğu gibi bu yılda arazi yangınlarının olumsuz etkilerinin önlenmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, önlem almak için çalışma başlattı.

Kent genelinde aşırı şekilde büyüyen ve yer yer insan boyuna ulaşan otları iş makinaları ile temizleten itfaiye ekipleri, böylece olası yangınları engelliyor. Aksi takdirde otların tutuşmasıyla alevler çevrede bulunan ev, işyeri ve tarladaki mahsullere sirayet ederek büyük kayıplara neden olabilmekte. Bu çerçevede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, sadece yangın ve kurtarma ihbarlarını alarak görev yapmıyor. Riskli olan bölgeleri önceden tespit ederek, daha yangın olayı meydana gelmeden riski ortadan kaldırıyor. Gaziantep itfaiyesinin arazideki bu hayati önem taşıyan hizmeti vatandaşlara da güven veriyor.

Bu Haber 2019-05-21 09:56:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• KARATE'NİN GENÇLERİ GAZİANTEP'TE BULUŞUYOR

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda 55 şehirden 310 kulübün bin 600 sporcunun katılım göstereceği şampiyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyona 3 gün devam edecek. Son dönemlerde spor tesislerinin yanı sıra salon sp

• ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,