BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

KADIN ÇALIŞANLARINA DESTEK VERİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in göreve gelmesiyle birlikte hizmete alınan anaokulu, kreş ve gündüz bakımevleriyle, anne olan kadın belediye çalışanları rahatladı. 03-06 yaş aralığındaki çocuklar, hem değerler eğitimiyle donatıldı, hem de oyunlarla hoşça vakit geçirdi. 2014-2019 yıllarında 1500 çocuk, kreşlerden yararlandı.

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de Varım” diyen çalışan annelerin gözünü arkada bırakmadı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğüne bağlı Merkez Kreş ve Gündüz Bakımevi ile İbrahimli Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 2014 yılından bu yana hizmet veriyor. Çocuklara; İngilizce, drama, değerler eğitimi, sanat, akıl ve zekâ oyunları, halk oyunları başta olmak üzere değişik branşlarda eğitim verildi, böylece çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi sağlandı.

Alanında uzman eğitmenler gözetiminde, güvenli bir ortamda çocuklara eğlenerek öğrenme fırsatı veren ücretli kreş ve gündüz bakımevlerinden öncelikle belediye çalışanları olmak üzere tüm çalışan anneler yararlandı.

KURBANBABA ANAOKULU ÇOCUKLARA UMUT OLDU

Gaziantep’teki tüm mahallelere eşit hizmet götürmeyi kendine ilke edinen büyükşehir, 2014 yılında açılan Kurbanbaba Sosyal Tesisi Mutlu Anaokulu’nda sosyoekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarına eğitim veriyor. Daha iyi bir geleceğin temel taşı olarak nitelendirilen okul öncesi eğitimi alamayan çocuklara umut oldu. 6 yaşındaki miniklere ücretsiz eğitim veren anaokulundan her yıl 100 öğrenci faydalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projelerle yeni dönemde kreş ve gündüz bakım evinin sayısını artırarak birçok çalışan anneye destek olmaya devam edecek..

Bu Haber 2019-04-10 13:29:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• KARATE'NİN GENÇLERİ GAZİANTEP'TE BULUŞUYOR

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda 55 şehirden 310 kulübün bin 600 sporcunun katılım göstereceği şampiyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyona 3 gün devam edecek. Son dönemlerde spor tesislerinin yanı sıra salon sp

• ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,