BÜYÜKŞEHİR, KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

BÜYÜKŞEHİR, KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat, huzurlu ve güvende geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Birtakım sosyal projelerle insanların hayatına dokunan büyükşehir, 4 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde ulaşım, mezarlık ve kurban kesim alanlarına dönük hazırlıklarını bitirdi, önlemlerini aldı, bayramı beklemeye başladı.

OTOBÜSLER VE TRAMVAY ÜCRETSİZ, ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ İNDİRİMLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle tramvaylar arife günü ve bayramda ücretsiz hizmet verecek, ücretsiz seferlere ek olarak arife günü otobüsler, Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri Mezarlığı’na ücretsiz yolcu taşıyacak.

Belediyeye ait otobüs ve tramvaylar arife günü ile bayramın 4.’cü günü saat 24.00’e kadar ücretsiz yolcu taşıyacak. Özel halk otobüsleri ise yolcuları indirimli taşıyacak.

YASİN-İ ŞERİF DAĞITILACAK

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezarlık Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda ücretsiz Yasin-i Şerif dağıtacak. Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda, 24 saat Kur-an'ı Kerim okunacak. Mezarlığın 1 numaralı kapı girişinde şikayet ve öneri çadırı kurulacak. Güvenliğin artırılacağı mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlar, Mezarlık Bilgi Edinme Sistemi (MEBİS) yardımıyla yönlendirilecek.

“KURBAN YAKALAMA TİMİ” GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu “Kurban Yakalama Timi” bayramda görevinin başında olacak. Bayram süresince 20 kişilik ekiple hizmet verecek tim, kaçan kurbanları iğneyle uyuşturacak veya kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edecek. Öte yandan başkanlık, Nizip Mezbası’nda bayram boyunca küçük ve büyükbaş kurban kesimi yapacak.

ZABITA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRACAK

Vatandaşlar arife günü dahil bayram sonuna kadar “Alo 153” hattından görevli ekibe ulaşabilecek. Ekip, talepler doğrultusunda vatandaşlara yardım edecek. Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler; dilenci, seyyar satıcı, izinsiz işportacılara karşı tedbirler almaya devam edecek. Vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satılan ürünler ve satış ortamlarında denetimler sıklaştırılacak. Zabıta ekipleri, yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurarak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirilecek. Belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri, kentin ana arterleri özellikle caddeyle sokaklarda kesimlerin olmaması için denetimler artırılacak. Kale civarı, dere kenarı ve diğer caddelerde kelle ütülmemesi, kaldırımlarda deri alım satımı yapılmaması konusunda vatandaşların daha duyarlı olması istendi. Belirtilen hususlara uymayan ve çevre kirliliğine sebebiyet verenler hakkında yasal işlem yapılacak.

PARKOMATLAR BAYRAM SÜRESİNCE ÜCRETSİZ

Vatandaşların kent içerisinde parklama konusunda sıkıntı yaşamaması için parkomat alanları, bayram süresince ücretsiz olacak. Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü bayramda ulaşımla ilgili herhangi bir sorun yaşanmaması, bayram süresince toplu ulaşım hatlarında aksaklık oluşmaması konusunda tedbirini aldı.

Bu Haber 2019-08-08 11:33:35 Tarihinde Eklenmiştir.

• LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ

• BÜYÜKŞEHİR'İN KURUM İÇİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Personellerini daha fazla bilgilendirmek amacıyla uzmanlarla bir araya getiren büyükşehir,  kurum içi eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürdü. “Protokol Kuralları, Sunum Teknikleri, Toplantı Yönetim Sistemi, Raporlam

• 1100 TON TOHUM DAĞITIMI BAŞLADI!

Kentin üretkenliğini artırmanın yanı sıra kırsal kalkınmadan elini çekmeyen büyükşehir belediyesi, her zaman çiftçiye, imkanlar ölçüsünde destek verdi, köylünün rahat bir nefes almasını sağlamak amacıyl

• SAKLI CENNET HABEŞ KANYONU DÜNYA'YA AÇILACAK!

Bugüne kadar keşfedilmemiş muhteşem doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen Habeş Kanyonu’nun yürüyüş ve tırmanma parkuru olarak dağcılık tutkunlarına açılması için kollarını sıvayan Büyükşehir Beledi

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• GAZİ ŞEHİR, KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILINA 27 MİLYON FİDANLA GİRECEK!

Türkiye’de, orman sevgisini geliştiren, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayan, son aylarda çıkan orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların

• BAŞKAN ŞAHİN, BÜSEM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent merkezinde sıkışan meslek gruplarını tek çatı altında birleştirecek olan proje, Şehitkâmil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde kendini göstermeye başladı. Güçlü sanayisiyle dünya markası haline gelen Gazi şehir, Büy&