BÜYÜKŞEHİR OKULLARDAN 4 BİN KİLO ATIK PİL TOPLADI

BÜYÜKŞEHİR OKULLARDAN 4 BİN KİLO ATIK PİL TOPLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında imzalanan “Atık Pil Protokolü” kapsamında 4 bin 468 kilo gram atık pili geri dönüşüme kazandırdı.

Yaşanabilir bir çevre oluşturmak ve gelecek nesillere daha iyi şartlarda bir hayat sunabilme adına bir takım yenilikler ve projeler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda daha temiz bir çevre oluşturmak için geri dönüş materyallerini toplamaya devam ediyor.

Geri dönüşümün amacının; kaynakların tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmak olduğunu belirten yetkililer, “Cam, kâğıt, alüminyum, plastik, pil, motor yağı gibi maddeler geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilir hale gelir bu da ülke ekonomisinde önemli bir rol oynar. Aynı zamanda ülkelerdeki katı atıkların depolanması ve taşınması gibi sorunları da engeller” ifadelerini kullandılar.

2018-2019 Eğitim öğretim döneminde Gaziantep il genelinde bulunan okullarda düzenlenen “Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” tamamlandı. Kampanya dahilinde toplam 4 bin 468 kilo gram atık pil toplandı.

Atık pil yarışmasında; katılım sağlayan ilçelerden gelen listeler doğrultusunda değerlendirilmiş olup, atık pil miktarına göre dereceye giren okullar Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından ödüllendirildi. Dereceye giren okullara masa tenisi, spor seti ve satranç takımı hediyeleri gönderildi.

Bu Haber 2019-07-10 09:16:17 Tarihinde Eklenmiştir.

• "15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI"NIN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi'nin destekleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri gerçekleşen turnuvaya takımlar büyük ilgi göste

• BÜYÜKŞEHİR'DEN "15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI"

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi’nin destekleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin  girişimleri gerçekleşen turnuvaya takımlar büyük ilgi gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birl