BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "TAKIM ÇALIŞMASI" EĞİTİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi personelin daha etkin ve verimli olması amacıyla dönem dönem eğitimler vermeye devam ediyor. Bu eğitimlerden birisini “Takım Çalışması” eğitimi ile yapan Büyükşehir Belediyesi, personelin takım halinde çalışmasını sağlıyor.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunları anlatıldı:

“Bir takım oluşturmak için sadece elemanları belirlemek ve onlara görevler vermek yeterli değildir. Birlikte, ortak hedefe doğru ilerlemek için bazı tutum, bilgi ve becerilere sahip olunması gerekir. Bu eğitimde modern bir ekibin ihtiyaç duyduğu, gerekli bilgi ve becerilerin yanında takımı motive edici teknikler anlatılacaktır. Oyunlarla, örneklerle ve grup çalışmalarıyla desteklenecek eğitim sonunda takım üyeleri daha etkin olarak çalışmalara katılmayı öğrenecek, elde edilecek sinerji ve başarı çok daha yüksek olacaktır.”

Takım çalışmasının önemine dikkat çeken Erçetin, şu konu başlıkları ile eğitimi tamamladı:

“Takım nedir?, takım çeşitleri, takım oluşturma, farklılık zenginliktir, etkili takımın özellikleri, başarısız takımlar, iyi ve kötü takım üyesi, katılım ve adanma, takımda iletişim, takım iletişiminde sinerji, vizyoner takımlar, takımda liderlik, takımın başarıyla yönetilmesi, takım içi ve dışı etkili iletişim becerilerinin sağlanması, takım ruhu, heyecan ve birlik duygusunun sağlanması, takımda başarılı görev dağılımı, takım üyelerinin güçlü yönlerinin takım başarısına kanalize edilmesi, takım üyelerinin zayıf yönlerinin geliştirilmesi, verimlilik artırıcı çalışmalar.”

Bu Haber 2019-04-04 09:18:18 Tarihinde Eklenmiştir.