BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi personelin daha etkin ve verimli olması amacıyla dönem dönem eğitimler vermeye devam ediyor. Bu eğitimlerden birisini “Zaman Yönetimi” eğitimi ile yapan Büyükşehir Belediyesi, personelin zaman yönetimini daha aktif kullanmasına katkı sağlıyor.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı:

“Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha verimli kullanmaları, iş yoğunluğu baskısından ve stresten kurtulmaları için zamana ve hayata yeni bir bakış sağlamakta ve günlük yaşamda kolayca uygulanacak pratik öneriler içermektedir.”

Erçetin, “Kişisel performansımızı fark etmek ve geliştirmek, yaşamı ve zamanı planlamanın nedenleri, zaman yönetiminin ana prensipleri, sorunları tanımak, değişik yaşam rollerimiz ve değerlerimiz, kişisel vizyon ve misyon oluşturma, yaşam yönetimi ve zamanı dengeli kullanma, pareto prensibi, önem ve aciliyet – önceliklerimiz, hayata, işlere hakimiyet ve doğru önceliklendirme, planlama ve organizasyon, etkin sonuç üretmek, planlama ve program yapmak, zaman çalıcılarla başa çıkabilmek, bir hedef nasıl oluşturulur ? anahtar noktalar ve etkili hedef kriterleri, hedeflerin eyleme dönüşmesi, erteleme ve hayır diyememe, etkin olunan saatlerin verimli kullanılması, iyi iletişim kurma, işte yetki devri, kesintiler-çalışmaların bölünmesini engelleme, başkasına bağımlı olan işleri hızlandırma, telefon görüşmeleri, toplantıları verimli hale getirme, evrak ve raporlar, davetsiz misafirler,  bekleme sürelerine hazırlıklı olma, yolda geçirilen zamanı değerlendirme, zaman yönetim araçlarını etkili kullanmak, zaman planlama rehberi ve  temiz masa.” konularda bilgiler verdi.

Bu Haber 2019-04-05 09:59:50 Tarihinde Eklenmiştir.

• KARATE'NİN GENÇLERİ GAZİANTEP'TE BULUŞUYOR

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda 55 şehirden 310 kulübün bin 600 sporcunun katılım göstereceği şampiyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyona 3 gün devam edecek. Son dönemlerde spor tesislerinin yanı sıra salon sp

• ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,