BÜYÜKŞEHİR ZABITA, 22 TON KAÇAK KÖMÜR ELE GEÇİRDİ

MENŞESİZ KATI YAKIT TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, il genelinde alternatif yakıt kullanma zorunluluğunun getirilmesinin ardından işletmelere yönelik denetimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda Yavuzeli ilçesine bağlı Büyükkarakuyu Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda satışa hazır bulunan 22 ton menşei belirsiz kaçak kömür ele geçirildi, cezai işlem uygulandı.

Kenti saran soğuk kış koşullarında temiz havanın korunması amacıyla kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesince “Katı Yakıt Satış İzin Belgesi” olmayıp da ticaretini sürdüren iş yerlerine, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan işletmecilere teşhir ürünü dışında kömür bulundurmaları halinde idari yaptırım uygulanıyor, katı yakıtlara el konulup imha ediliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cafer Yılmaz, kış mevsiminde şehrin havasının korunmasını amaçladıklarını belirterek, “ekip amirlerimiz ve saha da görevli personellerimiz ile ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdik. Özellikle katı yakıt denetimi noktasında olumsuzluklara anında müdahale edilmesi ve aksaklığa meydan verilmemesi hususunda tüm personelimizi bilgilendirdik. Bu şehir bizim. Havamızı korumak bizim en önemli görevlerimiz arasında. Zabıta yedi gün yirmi dört saat görevinin başında. Katı yakıt ve hava kirliliği denetimlerimiz olumsuz hava şartlarına rağmen şehrimizin dört bir yanında saha ekiplerimiz nezaretinde devam ediyor. Tabi ki halkımızın da havamızı koruması ve bununla mücadele ederken gördükleri olumsuzlukları bildirmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız Bu konuda ‘ALO 153’ İhbar hattımızı arayarak ihbar ve şikâyetlerini iletebilirler. Tüm halkımıza havası temiz, bol güneşli günler diliyorum” dedi.

Öte yandan şehir genelinde aşırı duman yaratan katı yakıt madde atıklarının imha edilmesine yönelik ise denetimler devam ediyor.

Bu Haber 2020-02-15 16:04:53 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, VALİYLE İŞÇİ SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bölgesel olmaktan çıkarak “pandemi” yani küresel anlamda etkisini gösteren bir salgın haline geldi

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYADAN YAPILAN CANLI YAYINLARLA EVLERE KONUK OLUYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ‘Pandemi’ yani bölgesel olmaktan çıkmış küresel anlamda etkisini gösteren salgın olarak adlandırılan Corona Virüse karşı mücadele devam ederken, “Evde Kal