BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından halk arasında “Arı Biti” olarak bilinen Varroa Akarı’yla mücadele kapsamında 250 üreticiye 2 bin 580 adet ilaç yardımında bulunuldu.

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca’ya 250 üyesine dağıtmak üzere arı biti ilacını teslim eden Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatları doğrultusunda Varroa hastalığına karşı arıcılara ilaç dağıttıklarını söyledi.

Özsöyler, “Arıcılara Varroa Akarı hastalığına dönük eğitimin ardından ilaç veriyoruz. 2 bin 580 adet arı biti ilacını 250 üreticiye vererek üretime destek sağlayacağız. Bu tür çalışmalarla arı ölümlerini azaltmaya çalışıyoruz. Arıcılarımız daha önce toksitli ilaçlar kullanıyordu, bu zararlı maddeler bala karışıyor, insanlarda kanserojen etkisi yaratıyordu. Bu ilaçlarla hem insanlardaki kanserojen etkisini tamamen bitireceğiz hem de arı ölümlerini azaltılacağız. Bu desteğin yanı sıra üreticilere dönük ağaç budama, hayvan beslemesi, koyun bakımı gibi eğitimlerimiz devam ediyor” dedi.

Bu Haber 2019-11-14 10:48:48 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ PROTOKOL!

Yeni tip Corona Virüs’e yönelik ulusal ve bölgesel çapta alınan koruyucu önleyici tedbirlerin karşılığını bulması, yeni normal düzen için uygun koşullar oluşturdu ve 1 Haziran itibariyle önlemlerin esnetilmesini beraberinde get

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN "FISTIK GİBİ" MÜJDE!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teknik ekibiyle birlikte ilçe ziyaretleri kapsamında Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yla buluştu. Teknik konuların konuşulduğu toplantının ardından Başkan Şahin, Atatürk Bulvarı’nda esnaf gezi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ YENİ ÜYELERİNE KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri İstanbul’dan getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla yasadışı olarak Türkiye’ye sokulan ve l&u

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 200 BİN İŞÇİYE CORONA EĞİTİMİ BAŞLADI