BÜYÜKŞEHİR'DEN, DAMIZLIK HAYVAN SEÇİMİ TEKNİK GEZİSİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN, DAMIZLIK HAYVAN SEÇİMİ TEKNİK GEZİSİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ortaklığında, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Şanlıurfa Ceylanpınar Tesisleri’ne yönelik Damızlık Hayvan Seçimi Teknik Gezi programı düzenlendi.

Hayvan üreticilerine desteğini sürdürmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, teknik gezi kapsamında Şanlıurfa’ya çıkarma yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’yla Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde 40 üretici, Şanlıurfa Ceylanpınar’da bulunan TİGEM tesislerine, damızlık hayvan seçimine götürüldü. Günübirlik orgeziye katılan üreticiler, 62 koç seçti.

Teknik gezi hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını belirterek, “Birlik üyesi yetiştiricilerimizle TİGEM Ceylanpınar’a koç seçmeye gittik. Veteriner hekimlerle birlikte uygun koçları seçtik. Burada safkan koçlar bulunuyor, üretime katkısı olacak ve safkan hayvan elde edilecek” dedi.

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ise, Büyükşehir Belediyesi’nin yetiştiricilerin her zaman yanında olduğunu hatırlatarak, bölgede en kaliteli koçların Ceylanpınar TİGEM tesislerinde bulunduğunu vurguladı.

Nizip Salkım köyünde 20 senedir yetiştiricilik yapan Sedat Özdemir de şunları bildirdi: “Teknik gezi için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belirli bir yerden sürüye koç katmak hayvan için iyi olur. Devletin yıllardır işlettiği bir çiftlik olduğundan belirli bir ırk oluyor, oradaki koçlar daha kaliteli. Hayvanın kökeni belli olduğu için kaliteli yavrular alabiliriz.”

Bu Haber 2019-09-02 10:07:19 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP, YAVUZ BİNGÖL'LE COŞTU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Festivali etkinlikleri kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl konser verdi. Festival Park'ta organize edi

• ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şa