BÜYÜKŞEHİR'DEN "GELECEĞİNİ ÇÖPE ATMA; PET ŞİŞENİ POTAYA AT" PROJESİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN "GELECEĞİNİ ÇÖPE ATMA; PET ŞİŞENİ POTAYA AT" PROJESİ

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) destek verdiği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu ‘Gelecek Nesillerle Sıfır Atık’ projesi kapsamında plastik atıkları geri dönüşüme kazandırmak için “Geleceğini çöpe atma; pet şişeni potaya at” kampanyasını başlatıldı. Gaziantep’te artık plastik atıklar çöp torbasına değil, basket potasına atılacak.

GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kentin 70 değişik bölgesine yerleştirilen “pota” görünümlü çöp kovalarına plastik şişeler basket gibi atılıyor. Kafeste biriken plastikler ise geri dönüşüme kazandırılıyor. Proje ile çocuklar hem eğitiliyor hem de eğlendiriyor.

Farkındalık oluşturacak proje vizyonu ile yola çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, bu proje ile doğada yaklaşık 400 yılda yok olan plastik atıkların doğaya zarar vermesini engellemek ve geri dönüşüm ile de ülke ekonomisine katkı sağlamasını amaçlıyor.

Proje kapsamında 70 adet ‘Potalı Atık Kafesi’ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait  parklara yerleştirdi.

Bu Haber 2019-09-05 13:04:58 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP, YAVUZ BİNGÖL'LE COŞTU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Festivali etkinlikleri kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl konser verdi. Festival Park'ta organize edi

• ÜNLÜ AŞÇI ARDA TÜRKMEN'DEN GAZİANTEP ÜRÜNLERİNE TAM NOT

ŞAHİN: DÜNYANIN LEZZET BAŞKENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ Moderatörlüğünü Gökmen Sözen’in üstlendiği “Arda Türkmen ile Yüz Yüze” konulu panele katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şa