BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kurum içi eğitim çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ) personellerine işaret dili eğitimi verilecek. Büyükşehir, işitme engellilerin sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amaçlanacak eğitimde, işitme engellilere 750 çalışanıyla destek olacak.

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlarına işaret dili eğitimi vermeye başladı. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak isteyen büyükşehir, normal şartlarda 3 aylık kurs sonunda öğretilen işaret dilini çalışanlarına 5 günlük hızlandırılmış eğitim verecek, böylece engellilere daha hızlı, daha seri ve daha etkili bir yöntemle ulaşabilecek. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli İşaret Dili Tercümanı Pınar İzci’nin gösterdiği işaret dili tekniklerini öğrenmenin mutluluğunu yaşayan çalışanlar ise, böylesi önemli bir eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ) Tramvay Bakım İstasyonu Hizmet Binası’nda eğitime katılan tramvay durağında güvenlik görevlisi olan Şahin Kayhan, “Çalıştığım yerde günde ortalama 3 bin kişiyle irtibat kuruyoruz. Bu sayının içerisinde engelli vatandaşlarımız da var. Onlar da bizimle irtibata geçmek istiyor lakin biz anlayamıyoruz. Yönlendirmeye çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Belediyenin bu tür işitme engelliler için başlattığı çalışmayla kurs aldık bundan böyle onlara yardımcı olacağız. İlerleyen dönemlerde kursla birlikte daha iyi ve etkili iletişim sağlayacağız” dedi.

Gaziantep Kart İşlem Merkezi personellerinden Aziz Çelik ise, “Büyükşehir’in amir ve şeflerin sunmuş olduğu bu eğitim için çok mutluyuz. Tabii ki Gaziantep Kart personeli olarak gelen engelli vatandaşlarımızın bir kimlik çıkaracağı zaman iletişim kurmakta çok zorlanıyorduk. Soru sormada ve cevap almada sıkıntılar yaşıyorduk. İki gün önce gelen engelli vatandaşla aldığım eğitim sayesinde anlaşabildim. Sorununu o anda çözerek işlemini gerçekleştirdik. Bu bana farklı bir mutluluk ve heyecan verdi. Eğitimim tamamlandığında işaret dili sayesinde daha iyi yardımcı olacağım” diye konuştu.

GAZİULAŞ Otobüs Şoförü Hasan Karakuş da şunları belirtti: “Durakta durduğumuz zaman engelli vatandaşımız gitmek istediği yeri bir şekilde anlatmaya çalışıyordu ama biz anlamıyorduk. Çoğu şoför arkadaşımızın başına geldi böyle durumlar. Verilen kurs çok faydalı. Ayrı bir dil gibi geliyor bize, sanki bir dil daha öğrendik. Evde aile bireyleriyle pratik yapıyoruz.”

Bu Haber 2019-10-10 16:46:59 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, ATATÜRK BULVARI VE İSTASYON CADDESİ İÇİN KOLLARI SIVADI

Gaziantep’in kentsel sit alanının dışında kalan ancak Bayazhan, Gaziantep Kalesi, Tarihi Bey Mahallesi arasında bir köprü vazifesi gören Maarif Kavşağı’ndan İstasyon Caddesi yönü, Atatürk Bulvarı'nın yönü ve Suburcu Ca

• BÜYÜKŞEHİR'DE ARA TATİL COŞKUSU BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ilk dönemi sonunda öğrencilere dolu dolu bir ara tatili hazırladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı 3’ü çocuk olmak