BÜYÜKŞEHİR'İN MÜZELERİNİ 1 MİLYON TURİST GEZDİ

BÜYÜKŞEHİR'İN MÜZELERİNİ 1 MİLYON TURİST GEZDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeler, 2019 yılının ilk 6 aylık döneminde yurt içinden ve yurt dışından gelen 1 milyona yakın ziyaretçinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü bünyesindeki 11 müzesiyle dikkati çeken Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerde çağdaş müzecilik anlayışının örneklerini, gerek teknolojik, gerekse şehrin kültürel altyapısını harmanlayarak müzecilik faaliyetlerini sürdürüyor.

MÜZELERDEKİ DÜZENLENEN ETKİNLİKLER

Geçmişten günümüze ulaşan çocuk yaşam kültürünü korumak ve yaşatmak amacıyla kurulan Oyun ve Oyuncak Müzesi, her yıl binlerce çocuğun katıldığı etkinliklere ev sahipliği ediyor. Müzede yıl boyunca Ezogelin Bebek Çalıştayı, Çömçe Gelin Atölyesi, Topaç (Deerme) Atölyesi gibi etkinlikler yapılıyor. Bunların dışında Masal Atölyesi, Oyun Atölyesi, Ahşap Oyuncak Yapımı, Bez Bebek Yapımı gibi birçok etkinlikle ziyaretçilerin müzede aktif vakit geçirmesi sağlanıyor.

Tarihi Antepevi mimarisinin güzel örneklerinden olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde, Gaziantep mutfak kültürünü yansıtan mutfak araç-gereçlerinin teşhirinin yanı sıra yöresel yemeklerin görselleri sergileniyor. Gelen ziyaretçilere mevsimine göre yapılmış yöresel tatlar ikram ediliyor. Türkiye ve Dünya’da ilk örneği Gaziantep’te bulunan Fıstık Müzesi’nde, aşılanmamış fıstık tohumu anlamına gelen yöresel tatlardan “Menengiç Kahvesi” gelen ziyaretçilere sunuluyor.

Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan külliyenin hamam bölümü olarak hizmet veren tarihi hamam, 2013 yılında Gaziantep Hamam Müzesi’ne dönüştürüldü. Köklü bir geleneğe sahip olan Gaziantep hamam kültürünün yaşatılması için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Müzede; “Şamşırak Yapımı”,  “Sabun Yapımı” ve “Nevse Emi Yapımı” gibi atölyelerle unutulmaya yüz tutan kültürel değerler yeni nesle hatırlatılıyor.

Atatürk’ün nüfusuna kayıtlı olduğu Bey Mahallesi’ndeki Atatürk Anı Müzesi’nde, Atatürk’ün Gaziantep’i ziyareti sırasında kullandığı eşyalar, dönemin Gaziantep ve Gaziantep Savunmasını anlatan görsellerin yanı sıra daha çok tarihi kitapların ağırlıkta olduğu bir kütüphanesi yer aldı.

Vatandaşları, müzeleri gezmeye çağıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in müzeler kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi için ulusal ve uluslararası platformlarda müzecilik çalışmalarına devam edecek.

Bu Haber 2019-08-01 16:25:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİ ŞEHİR, KONUKLARINI EŞSİZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE KARŞILAYACAK!

Yurt içinden ve yurt dışından kente gelen turistleri buram buram kokan tarihle karşılayacak Kültür Kapısı, mahalli lezzetlerle donatılacak. Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda birbirinden farklı uygarlıkları bağrından çıkaran Ga

• FIRAT'IN İNCİSİ RUMKALE, SU SPORLARIYLA BÜYÜLEDİ!

Dalış, su kayağı, jet ski, wakeboard ve flyboard gösterisiyle izleyenleri büyüleyen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmaların startını verdi. Fırat’ın incisi Rumkale’den tüm Dünya’ya bar

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlar

• İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Onat Kutlar Konferans Salonu’na düzenlenen söyleşide, İlahiyatçı Ceylan, vahiy sohbetlerinde, Kendi içerisinde anlamlı bir sırası bulunan Hadisleri ve Meryem Suresi’yle izleyicileri bilgilendirdi. Meryem süresi öncesinde Peygamberimiz

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B