ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Dostu Kamu Binası Dönüşüm Projesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Eyaleti Dallas kentinde düzenlenen 4’üncü Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen “ISBS2019 Sürdürülebilirlik Ödülü-En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda Sürdürülebilir Tesis Yönetimi kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Texas Tech Üniversitesi’yle Texas A&M Commerce Üniversitesi işbirliğinde, Amerikan Mimarlar Enstitüsü ve ABD Yeşil Binalar Derneği’nin desteğinde gerçekleştirildi. Sempozyumda; sürdürülebilir yapı tasarımı, sürdürülebilir yapı malzemeleri, sürdürülebilir kentsel tasarım, mühendislik bilimlerinde sürdürülebilirlik ve çevre politikaları ve uygulamaları olmak üzere 5 temel konu ele alındı.

Sempozyum çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen “ISBS2019 Sürdürülebilirlik Ödülü-En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”’nda çok sayıda proje dereceye girmek için yarıştı. Yarışma sonunda; akademisyenlerden ve kent uzmanlarından oluşan yarışma jürisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Dostu Kamu Binası Dönüşüm Projesi’ni, sürdürülebilir tesis yönetimi kategorisinde birinci seçti. Yarışmanın ödülleri, 19 Temmuz 2019 tarihinde ABD’de gerçekleştirilecek sempozyum galasıyla sahiplerini bulacak.

PROJE HAKKINDA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Yenilenebilir Enerji Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Çevre Dostu Kamu Binası Dönüşüm Projesi; kamu kuruluşlarında enerji verimliliği; ofis konforu, sağlıklı çalışma konforu gibi değerlerden ödün verilmeden enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışmaları kapsıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Dostu Kamu Binası olabilmek için çalışmalarını 2013 yılından itibaren sürdüren müdürlük, her yıl teknolojiyi ve binalarda yeni enerji verimliliği yöntemlerini takip ederek çalışmalarına devam ediyor. Gaziantep Belediyesi Hizmet Binası’nın enerji etütleri çerçevesinde enerji tasarrufu potansiyeli belirlendi, enerji tüketiminin ve maliyetlerinin azaltılması için enerji verimliliğinin artırılmasına dönük alınabilecek önlemler sunuldu. Etüt sonucunda ortaya çıkan verimlilik artırıcı projeler, yönetim tarafından önceliklendirilerek uygulamaya alındı. Çalışmalar sonunda Çevre Dostu Kamu Binası Dönüşüm Projesi tamamlandı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, İngiltere Yeşil Bina Sertifikası mükemmel seviyede sertifika almaya hak kazandı.

Bu Haber 2019-06-25 11:59:31 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR'DEN "15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI"

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi’nin destekleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin  girişimleri gerçekleşen turnuvaya takımlar büyük ilgi gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birl

• BÜYÜKŞEHİR OKULLARDAN 4 BİN KİLO ATIK PİL TOPLADI

Yaşanabilir bir çevre oluşturmak ve gelecek nesillere daha iyi şartlarda bir hayat sunabilme adına bir takım yenilikler ve projeler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda daha temiz bir çevre oluşturmak için geri dönüş