DÜNYA İŞİTME ENGELLİLER BİSİKLET ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

DÜNYA İŞİTME ENGELLİLER BİSİKLET ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

ŞAMPİYONA SPOR DOSTU KENTİNE ÇOK YAKIŞTI!

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’yla Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun iş birliğinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası 36 ve 72 kilometre puan yarışıyla tamamlandı.

36 kilometre kadınlarda Rusya’dan Viktorovna Alisa Bondareva birinci, Ukrayna’dan Yelisaveta Topchaniuk ikinci, Rusya’dan Aleksandra Ruslanovna Evdokimova üçüncü oldu. 72 kilometre erkeklerde ise, Rusya’dan Dmitry Andreevich Rozanov birinci, Ivan Vladimirovich Makarov ikinci, Evgeny Mikhailovich Prokhorov üçüncü geldi.

ŞAMPİYONANIN SON GÜNÜNDE NEFESLER TUTULDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde “Spor Dostu Kent” kimliğiyle öne çıkan Gazi şehir,  28 Ekim-02 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez organize edilen 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’yla üst düzey yarışmalara sahne oldu. Kıran kırana geçen mücadelelerde sporcular, madalya kazanmak için pedal çevirdi. Şampiyonanın son gününde, kadınlar ve erkekler kategorisindeki Puan Yarışı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. 36 ve 72 kilometrelik parkurdaki yarışmada; kadınlarda Rusya’dan Viktorovna Alisa Bondareva’yı, Ukrayna’dan Yelisaveta Topchaniuk ve Rusya’dan Aleksandra Ruslanovna Evdokimova takip etti. Erkeklerde, Rusya’dan Dmitry Andreevich Rozanov birinci, Ivan Vladimirovich Makarov ikinci, Evgeny Mikhailovich Prokhorov üçüncü oldu.

EFİLOĞLU: ŞAMPİYONA GAZİANTEP’İMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ

Şampiyonayı değerlendiren Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’na 12 ülkeden 50 sporcunun katıldığını hatırlatarak, “Şampiyona, ilk defa Türkiye’de Gaziantep’te düzenlendi. Bir Dünya çapındaki şampiyonanın Gaziantep’te düzenleniyor olması bizi onurlandırdı, Gaziantep’imiz için büyük bir kazanç oldu. Gelen sporcular 5 gün boyunca çok güzel yarıştılar. Bu yarışlar heyecanlı dakikaların yaşanmasını, adrenalinin yükselmesini beraberinde getirdi. Organizasyondan hem sporcular hem de Bisiklet Federasyonumuz memnun kaldı, bu organizasyona öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ettiler. Başkan Şahin’in Gaziantep’i ‘Spor Dostu Kent’ anlayışından hareket ederek çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Kente gelen yarışmacılara şehir turu yaptırdık, kentimizi tanıttık, onları ülkelerine çok memnun bir şekilde gönderdik. Yapılmasını istediğimiz her projeye sıcak bakan ve destekçisi olan Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

YİĞİT: TAKIM OLARAK HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve İşitme Engelliler Bisiklet Milli Takımı Teknik Direktörü Hakan Yiğit ise, Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’nın daha önce Rusya’da yapılmasının planlandığını ancak Rusya’nın ev sahipliğinden vazgeçmesi üzerine organizasyonun Türkiye’de olmasına karar verildiğini söyledi.

Çok kısa sürede turnuvaya hazırlandıklarını aktaran Yiğit, şöyle konuştu: “Sporcularımız diğer rakiplere karşı tecrübesiz. Biz 2017 yılında Samsun’da yapılan olimpiyatlarla başladık, takımımızı kurduk. Bu yüzden tecrübe bakımından biraz gerideyiz. Buraya gelen yabancı sporculara özellikle Ruslara baktığımız zaman çocukluğundan bu yana bu sporla ilgilenen kişiler. Buna rağmen sporcularımız başa baş mücadele ediyor, dereceler çok yakın ama biraz zamanla bu fark kapanacaktır. 2 yıllık bir mazimiz olmamıza rağmen aldığımız dereceler gayet güzel. Bizim amacımız diğer rakiplerimiz gibi tecrübelenerek söz sahibi olmak. Eğer ara verilmezse bunu başarabileceklerine inanıyorum. Takım halinde erkeklerde 100 kilometre yarışmasında 2’nci olduk. Taktiklerimiz buna göre ayarlandı. Ferdi olarak rakiplerle baş etmek çok zordu ama başa baş bir mücadele oldu. Takım olarak hedefimizi gerçekleştirdik, kürsüye çıktık.”

Bu Haber 2019-11-02 16:23:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI ZİRVESİ GAZİANTEP'TE TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Zirvesi’nde, kadınların istihdama katılması, girişimci kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve kadınları güçlen

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 518 OKULA SPOR MALZEMESİ

“Spor Dostu Kent” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gazi şehir, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerle kentin spor altyapı kültürünü sağlamlaştırmaya başladı. Bu çerçevede büyükşehir, okullarda

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• "BİR FİKRİM VAR" PROJESİ, ÜNİVERSİTELİLERLE HAYAT BULACAK!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçim beyannamesinde bulunan, Gazi şehirdeki 4 üniversitenin şehrin yaşamında, üretimine katkı sağlamasını ve inovasyon kültürünün yerleşmesini hedefleyen “Bir Fikrim Var&r

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE SAĞLIK HAMLESİ!

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü Dr. Kaya Avcı, sağlık personeli Havva Orhan, Melek Akar ve Ümmügülsüm Sürücü ile Uzman Psiko

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı. Gazi

• SUTEK FUARI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E İKİ ÖDÜL BİRDEN!