DÜNYA İŞİTME ENGELLİLER BİSİKLET ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

DÜNYA İŞİTME ENGELLİLER BİSİKLET ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

ŞAMPİYONA SPOR DOSTU KENTİNE ÇOK YAKIŞTI!

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’yla Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun iş birliğinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası 36 ve 72 kilometre puan yarışıyla tamamlandı.

36 kilometre kadınlarda Rusya’dan Viktorovna Alisa Bondareva birinci, Ukrayna’dan Yelisaveta Topchaniuk ikinci, Rusya’dan Aleksandra Ruslanovna Evdokimova üçüncü oldu. 72 kilometre erkeklerde ise, Rusya’dan Dmitry Andreevich Rozanov birinci, Ivan Vladimirovich Makarov ikinci, Evgeny Mikhailovich Prokhorov üçüncü geldi.

ŞAMPİYONANIN SON GÜNÜNDE NEFESLER TUTULDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde “Spor Dostu Kent” kimliğiyle öne çıkan Gazi şehir,  28 Ekim-02 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez organize edilen 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’yla üst düzey yarışmalara sahne oldu. Kıran kırana geçen mücadelelerde sporcular, madalya kazanmak için pedal çevirdi. Şampiyonanın son gününde, kadınlar ve erkekler kategorisindeki Puan Yarışı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. 36 ve 72 kilometrelik parkurdaki yarışmada; kadınlarda Rusya’dan Viktorovna Alisa Bondareva’yı, Ukrayna’dan Yelisaveta Topchaniuk ve Rusya’dan Aleksandra Ruslanovna Evdokimova takip etti. Erkeklerde, Rusya’dan Dmitry Andreevich Rozanov birinci, Ivan Vladimirovich Makarov ikinci, Evgeny Mikhailovich Prokhorov üçüncü oldu.

EFİLOĞLU: ŞAMPİYONA GAZİANTEP’İMİZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ

Şampiyonayı değerlendiren Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’na 12 ülkeden 50 sporcunun katıldığını hatırlatarak, “Şampiyona, ilk defa Türkiye’de Gaziantep’te düzenlendi. Bir Dünya çapındaki şampiyonanın Gaziantep’te düzenleniyor olması bizi onurlandırdı, Gaziantep’imiz için büyük bir kazanç oldu. Gelen sporcular 5 gün boyunca çok güzel yarıştılar. Bu yarışlar heyecanlı dakikaların yaşanmasını, adrenalinin yükselmesini beraberinde getirdi. Organizasyondan hem sporcular hem de Bisiklet Federasyonumuz memnun kaldı, bu organizasyona öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ettiler. Başkan Şahin’in Gaziantep’i ‘Spor Dostu Kent’ anlayışından hareket ederek çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Kente gelen yarışmacılara şehir turu yaptırdık, kentimizi tanıttık, onları ülkelerine çok memnun bir şekilde gönderdik. Yapılmasını istediğimiz her projeye sıcak bakan ve destekçisi olan Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

YİĞİT: TAKIM OLARAK HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve İşitme Engelliler Bisiklet Milli Takımı Teknik Direktörü Hakan Yiğit ise, Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’nın daha önce Rusya’da yapılmasının planlandığını ancak Rusya’nın ev sahipliğinden vazgeçmesi üzerine organizasyonun Türkiye’de olmasına karar verildiğini söyledi.

Çok kısa sürede turnuvaya hazırlandıklarını aktaran Yiğit, şöyle konuştu: “Sporcularımız diğer rakiplere karşı tecrübesiz. Biz 2017 yılında Samsun’da yapılan olimpiyatlarla başladık, takımımızı kurduk. Bu yüzden tecrübe bakımından biraz gerideyiz. Buraya gelen yabancı sporculara özellikle Ruslara baktığımız zaman çocukluğundan bu yana bu sporla ilgilenen kişiler. Buna rağmen sporcularımız başa baş mücadele ediyor, dereceler çok yakın ama biraz zamanla bu fark kapanacaktır. 2 yıllık bir mazimiz olmamıza rağmen aldığımız dereceler gayet güzel. Bizim amacımız diğer rakiplerimiz gibi tecrübelenerek söz sahibi olmak. Eğer ara verilmezse bunu başarabileceklerine inanıyorum. Takım halinde erkeklerde 100 kilometre yarışmasında 2’nci olduk. Taktiklerimiz buna göre ayarlandı. Ferdi olarak rakiplerle baş etmek çok zordu ama başa baş bir mücadele oldu. Takım olarak hedefimizi gerçekleştirdik, kürsüye çıktık.”

Bu Haber 2019-11-02 16:23:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, ATATÜRK BULVARI VE İSTASYON CADDESİ İÇİN KOLLARI SIVADI

Gaziantep’in kentsel sit alanının dışında kalan ancak Bayazhan, Gaziantep Kalesi, Tarihi Bey Mahallesi arasında bir köprü vazifesi gören Maarif Kavşağı’ndan İstasyon Caddesi yönü, Atatürk Bulvarı'nın yönü ve Suburcu Ca

• BÜYÜKŞEHİR'DE ARA TATİL COŞKUSU BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ilk dönemi sonunda öğrencilere dolu dolu bir ara tatili hazırladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı 3’ü çocuk olmak