DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER, GAZİANTEP LEZZETLERİNE HAYRAN KALDI!

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER, GAZİANTEP LEZZETLERİNE HAYRAN KALDI!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 5’inci Gastromasa Konferansı kapsamında Türkiye’de ilham yolculuğuna çıkan Dünyaca ünlü 20 şefi ağırladı. Şefler, Gazi şehrin, yemeğine, sanatına, kültürüne ve tarihine hayran kaldı.

Türkiye’de UNESCO gastronomi ağına kabul edilmiş ilk kent olan Gaziantep, Dünya’da gastronomi alanında söz sahibi şefleri konuk etti. Gaziantep’i gezen şefler, baklava yapılışını inceledi, yöresel yemekler ve ürünler hakkında bilgi aldı.

Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret eden yıldız şefler, Bakırcılar Çarşısı’nda tık tık tık çekiç sesleriyle bakırlara yapılan işlemleri yakından gördü. Antep’e özgü baharatları tadan şefler, Gaziantep’in birbirine perçinlenmiş, tarihi, kültürü, sanatı ve yöresel lezzetlere ilgi gösterdi.

Organize edilen yemek programında ünlü şeflerle bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Gaziantep’in 5 antik kentiyle birlikte, sanayisiyle, tarımıyla ve artık gastronomisiyle bir turizm ve üretim şehri olduğunu dile getirdi.

Karadağ, “Bu az zamanda gördükleriniz bile ciddi anlamda tarihsel bir yaşanmışlığın en büyük şahidi. Çok değişik uygarlıklar burada yaşamış. Türkiye’de bilinen Gastronomi mutfağını tanıtmak için gayret gösteriyoruz, Gastroantep Fest ile bunu dünyaya tanıtıyoruz. Mutfağın siz ustalarına bunu anlatmak kolay değil. Ancak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Gaziantep Mutfağı’nın özünü güçlendirmeye, halkının buna sahip çıkmasına ve sürdürülebilirliği için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda da yerel ürünleri desteklemek adına çiftçilerimizi destekliyoruz. Endemik ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması anlamında ciddi çalışmalar var. Dünya’da ses getiren bir eserimiz var. Ödül alan “Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri” kitabını sizlere hediye ediyoruz” dedi.

SÖZEN: DÜNYA’DA 4’ÜNCÜ BÜYÜK KONFERANS

Gastromasa organizatörü Sözen Yayıncılık ve Organizasyon sahibi Gökmen Sözen ise, Dünya’nın 6 kıtasından gastronomi alanında Dünyaca ünlü profesyonel uzman şefler ve yazarların geldiğini belirterek, şunları bildirdi: “Gelenler Dünya’ca ünlü restoranların sahibi. Gastronomi alanında Gastromasa Konferansı, Dünya’da 4’üncü büyük konferanstır, bu yıl beşinci yılı olacak. Buradan önce Adana’ya gittik daha sonrasında Antep’e geldik. Her yıl geliyoruz buraya, gastronomisi çok kuvvetli. Amacımız; gastronomi turizmini tetiklemek, ürünlerimizi tanıtmak, ihracat yapmaktır. Turizm gastronomisi sayesinde ülkemizi sadece İstanbul değil, tüm coğrafyamıza insanları çekip geleneksel, sokak yemeklerimizi, şeflerimizi, yerel gıda ürünlerimizin tanıtımını sağlamak. Dünya şeflerini Avrupa’da başka yerlerde görüyorlardı ama bu işin en önemli yerine getirdik. Şefler, baklavanın bütün aşamalarını öğrendi, baharatı, Gaziantep’in geleneksel yemeklerini tattı. Ülkelerine giderken de akıllarında hafızalarında yemeklerimiz ve gıdalarımız kalacak. Dünya’ca ünlü şeflerin mutfağında artık Gaziantep ürünleri girmeye başladı. Sumak ve biber alan aşçılar var. İspanya’nın en ünlü restoranlarından birinde Gaziantep Bakır’ı bulunuyor. Bunları adapte etmeye çalışıyoruz. Bunlar bizi mutlu ediyor. Konuklarımız, Zeugma, Hamam Müzesini gezdi, Bakırcılar Çarşısı’nda işlenen tekniği gördü.”

Bu Haber 2019-11-30 11:52:34 Tarihinde Eklenmiştir.

• YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ MEDENİYET TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dünya medeniyet tarihine ışık tutan ve İslahiye ilçesinin en eski tarihi alanları olarak belirlenen Yesemek ve Tilmen Höyük’ü için Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İslahiye Belediye Başkanı K

• ŞEHİTKAMİL TÜRKÜLERLE ANILDI

• 'ATATÜRK YOL KOŞUSU' İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, “Spor Şehri Gaziantep” anlayışından hareketle gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. 87 yıl önce vatanı korumak için Fransız ordusuyla 11 ay boyunca mücadele eden kahraman halkı ziyaret ederek şeh

• BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİNDE 'TEMEL GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ' DEVAM EDİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sosyalben Akademi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimler kapsamında toplumda bir farkındalık oluşturmak anlayışından hareketle;  sosyal girişimcilik, sosyal inovas

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ELAZIĞ DEPREMİNE SESSİZ KALMADI

Türkiye, Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis'ten Samsun'a Irak'tan Suriye'ye kadar çok bölgede hissedilen deprem, Elazığ’da yıkıma neden oldu. Yaşanan

• ATATÜRK YOL KOŞUSU'NA BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI DAMGA VURDU

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, geleneksel hale gelen, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazi şehre teşrif etmesinin 87’nci yılı dolayısıyla “Atatürk Yol Koşusu” düzenlendi.

• MAVİ ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ YENİ SİSTEME GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için düğmeye bastı. Yapılan düzenlemelerle sefer sayıları arttırılırken sistem değişikliğine gitti. Bu kapsamda 19 h

• UZMAN TEYZELERLE ÇOCUKLAR EMİN ELLERDE OLACAK