"ENDER SARAÇ'LA BEBEKLİ AİLE BULUŞMALARI" KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

"ENDER SARAÇ'LA BEBEKLİ AİLE BULUŞMALARI" KONULU SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde “Uzman Doktor Ender Saraç’la Bebekli Aile Buluşmaları” konulu bir söyleşi düzenlendi.

Bebekli ebeveynleri bilgilendirmek amacıyla Dr. Saraç’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, özellikle 0-6 ay arasında bebeklerin besin alışverişinin nasıl olacağı konusu açıklığa kavuşturuldu.

Doktor Ender Saraç, bebekler için besin kalitesinin doğumdan önce korunma altına alınmasını belirterek, anne adaylarının hamile kalmadan önceki 3 ay içinde tükettikleri yiyeceklere dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Saraç, şöyle devam etti: “Teknolojinin çeşitlenmesi de insanların yemek yediği dönemi etkiledi, mesajlaşarak yemek yiyoruz. Bilişsel gelişim için yediğiniz yemeğin ne olduğu kadar nasıl yendiği de önemlidir. Bebek doğduktan sonra ilk altı ay çok dikkat etmeliyiz.  Her şeyden önce anne sütünü başka hiçbir şeyle kıyaslamamalıyız. Anne sütü yaratanın bir mucizesidir. Bebek anne rahmindeyken direk kordon bağlantısı var. Ancak doğum sonrası da anneyle olan bağlantısı sürüyor, bebeğin sağlık durumuna göre de anne sütü hastalığa göre değişime uğruyor. Anne sütü, bebeğin sağlık durumunun daha da bozulmasına neden olacak ihtimalleri azaltıyor. Anneler eskisi kadar süt taşımıyor, emzirme süreleri düştü, özellikle büyük şehirlerde annelerin sütü azaldı, ancak yeniden hatırlatıyorum; bebekler için ilk 6 ay çok önemli. Bu konuda ebeveynlerin çok hassas olması gerekiyor. Bebeklere, devam sütü ve ek gıdalar doğru zamanda takviye besin olarak verilmelidir. Yanlış dönemde bebeğe farklı besinler verirseniz bebekte önemli hastalıklara yol açarsınız. Örneğin, 7 aylık çocuğa köfte verilmez. O nedenle anne sütüne yakın bir formülde olan devam sütü 6 ayın sonunda bebeklere verilebilir. Isırma fonksiyonu oluşmaya başladığında ise doktor tavsiyesiyle bebeğin gelişimi için farklı besinlerden de faydalanılabilir.”

Bu Haber 2019-11-30 11:57:49 Tarihinde Eklenmiştir.

• ENGELLİLER GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

5 YAŞINDAKİ BERKCAN İLGİ ÇEKTİ Avrupa’nın ikincisi, Türkiye’nin ise en büyüğü olan Engelsiz Yaşam Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Renkli gösterilere sahne olan etkinlikte, e

• 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen programa; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, engelli dernekleri yönetici ve üyeleri, Aile, &Cced