ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Şanlıurfa’da bir yol çalışması esnasında enkazın altından kurtarılarak Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ne getirilen 3 yavru Sansar, hayvanat bahçesi görevlileri tarafından büyütülüyor.

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar.

Yavru Sansar’ları günde en az 5–6 kez beslediklerini ifade eden Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden bizi aradılar ve 3 yavru Sansar’ın Şanlıurfa’da enkaz altında çıkarıldığını ve bize getirileceğini söyledi. Biz de getirmelerini istedik. 3 yavruyu buraya naklettiler. Hızlı bir şekilde biz de onları bakıma aldık. Önce yoğun bakım ünitesinde bakıma aldık. Günde 5-6 defa özel gıdalarla beslemeye başladık. Şu anda durumları iyi. Kendi yaşamlarını idame edebilir duruma geldiklerinde doğaya bırakacağız. Bir haftadan buyana kendilerini burada misafir ediyoruz” dedi.

Özsöyler, yavru Sansar’ların kendi ayakları üzerinde durabilmesi için ortalama 1–1,5 ay daha beslenmeye ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Özsöyler, hayvanat bahçesinin yaban hayvanları konusunda önemli hizmetler verdiğini; özellikle kandı veya ayağı kırık kartallar, şahinler, leylekler, flamingolar, kedi–köpek gibi hayvanlara gerekli bakım ve tedaviler yapıldığını söyledi.

Bu Haber 2019-04-12 10:42:59 Tarihinde Eklenmiştir.

• KARATE'NİN GENÇLERİ GAZİANTEP'TE BULUŞUYOR

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda 55 şehirden 310 kulübün bin 600 sporcunun katılım göstereceği şampiyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyona 3 gün devam edecek. Son dönemlerde spor tesislerinin yanı sıra salon sp

• ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,