GASKİ, ALTYAPI ÇALIŞMALARININ MALİYETİNİ AB HİBESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİYOR

GASKİ, ALTYAPI ÇALIŞMALARININ MALİYETİNİ AB HİBESİ İLE GERÇEKLEŞTİRİYOR

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü altyapı çalışmaları için Avrupa Birliği’nden (AB) 21 milyon Euro hibe aldı.

Altyapı sorunlarının çözümüne yönelik 5 önemli proje için yüzde yüz hibe olan AB fonu kullanacaklarını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu hibe için geçtiğimiz günlerde Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile İller Bankası arasında Avrupa Birliği finansmanlı proje anlaşması imzalandığını söyledi. Bu fonun yoğun mülteci göçüne maruz kalan Güneydoğu Anadolu Bölgesiyle ilgili olduğunu belirten Sönmezler, GASKİ’nin altyapı projelerini hibe ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplam 71.8 milyon Euro’luk proje ile yürütülecek belediye altyapı çalışmaları arasında içmesuyu şebekelerinin yapımı ve iyileştirilmesi; atık su şebekelerinin ve arıtma tesislerinin yanısıra katı atık tesislerinin yapımı ve kapasitelerinin artırılmasının da yer aldığını belirten Sönmezler, bu hibe ile Karkamış İçmesuyu, Karkamış Kanalizasyon, Karkamış Atıksu Arıtma Tesisi, Altınüzüm-Boğaziçi Kanalizasyon ve Altınüzüm-Boğaziçi-Yeşilyurt Atıksu Arıtma Tesisi projelerini gerçekleştireceklerini kaydetti. Sönmezler, ayrıca  AB hibesi ile bu yıl içerisinde ihalelerinin yapılabileceğini belirtti.

Bu kapsamda; 140.000.000 TL üzerinde bir finansmanın Gaziantep altyapısı için kullanılacağını ve geri ödemesinin olmayacağını söyleyen Sönmezler, Gaziantep’in diğer altyapı projeleri için de AB fonlarını kullanma girişimlerinin devam ettiğini ifade ederek, “İnşallah doğru kaynaklarla Gaziantep’in altyapı sorununu gidereceğiz” dedi.

Bu Haber 2019-05-30 08:39:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• KARATE'NİN GENÇLERİ GAZİANTEP'TE BULUŞUYOR

Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda 55 şehirden 310 kulübün bin 600 sporcunun katılım göstereceği şampiyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, şampiyona 3 gün devam edecek. Son dönemlerde spor tesislerinin yanı sıra salon sp

• ÇEVRE DOSTU GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ABD'DEN ENERJİ ÖDÜLÜ

İlki 2010 yılında Ankara’nın ev sahipliğinde organize edilen Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumunun dördüncüsü Amerika Birleşik Devletleri’nde, 18-20 Temmuz 2019’da Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,