GASTROANTEP BÜYÜLEDİ!

GASTROANTEP BÜYÜLEDİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ile iş birliğinde düzenlenen 2’nci GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) sona erdi. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerin dünyaya tanıtıldığı festivali, yurt içi ve yurt dışından 1 milyon kişi ziyaret etti.

Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, Dünya’nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Dünyaca ünlü şeflerin ve Türk gastronomi profesyonellerinin workshop ve panellerinin damga vurduğu GastroANTEP Festivali’nde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri, gurmeler, gastronomi yazarları, yurt içi  ve yurt dışından festivali ziyarete gelen yaklaşık 1 milyon kişi unutulmaz anlar yaşadı.

ZİYARETÇİ SAYISINDA 4 KAT ARTIŞ

12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festival renkli bir kortejle başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleşen biber ve fıstık hasatlarının yanı sıra, sevilen sanatçılar Yavuz Bingöl ve Edis konserleri, workshoplar, paneller, sergiler, mutfak atölyeleri, yemek yarışmaları ve çeşitli etkinliklerle 4 gün boyunca şehir keyifli sahnelere ev sahipliği yaptı. Festivalde Ali Ronay, Rafet İnce, Arda Türkmen, Ömür Akkor, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu gibi 64 Türk şefin yanı sıra, 9’u Michelin Yıldızlı olmak üzere 13 ülkeden Eduard Xatruch Cerro ve Paco Torreblanca gibi 21 yabancı şef yerini aldı.

BAŞKAN ŞAHİN FESTİVALİ DEĞERLENDİRDİ

Festivalin ikinci yılını değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz bu yola çıkarken bir hedef koyduk ve yerelden evrensele, gelenekten geleceğe Anadolu’nun, bölgenin ve Gaziantepimizin farkını tüm dünyaya anlatmayı kendimize görev tayin ettik. Dünyanın lezzet başkenti olduğumuzu ispatlamak için uluslararası boyutu çok önemsedik ve San Sebestian’da, Lyon’da, Paris’te, Londra’daki profesyonelleri ikinci defa şehrimizde bir araya getirdik. Akademisyenleri, bu işin eğitimini alan öğrencileri, çocukları, engellileri, esnafı ve tüm halkımızı Gaziantepimizde gastronomi uzmanlarıyla buluşturduk. Olağanüstü bir başarı ile geçtiğmiz yıl 250 bin olan ziyaretçi sayımızı bu yıl 4’e katlayarak festivalimizde yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladık. Önümüzdeki yıl tam 2 milyon ziyaretçiyi şehrimizde misafir etmeyi hedefliyoruz. Bölgede ve şehrimizde büyük bir lezzetin yanı sıra muazzam bir tarih ve medeniyet var. Beş antik kenti, Osmanlı’yı, Selçuklu’yu, Hitit’i, Roma’yı, İslam medeniyetini görmek istiyorsanız buraya gelin. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen lezzetleri tatmak istiyorsanız buraya gelin. Bizm soframız birleştiriyor, paylaştırıyor, kardeşliği arttırıyor. İnanıyorum ki biz sofrayla Dünya barışını tesis edeceğiz. Anadolu’yu yeme-içme turizminde, gurme turizminde ve kültürel turizmde hak ettiği noktaya mutlaka taşıyacağız” dedi.

Bu Haber 2019-09-17 11:14:28 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• GAZİ ŞEHİR, KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILINA 27 MİLYON FİDANLA GİRECEK!

Türkiye’de, orman sevgisini geliştiren, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayan, son aylarda çıkan orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların

• BAŞKAN ŞAHİN, BÜSEM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent merkezinde sıkışan meslek gruplarını tek çatı altında birleştirecek olan proje, Şehitkâmil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde kendini göstermeye başladı. Güçlü sanayisiyle dünya markası haline gelen Gazi şehir, Büy&

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı. Gazi

• SUTEK FUARI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E İKİ ÖDÜL BİRDEN!

• BÜYÜKŞEHİR, "DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK-ANNE TUTUMLARI"NI ANLATTI

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca, Lions İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminerde; Uzman psikolog Hüseyin Müjde ve Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba, dijital çağdaki çocuk-anne ilişkisin

• TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI ZİRVESİ GAZİANTEP'TE TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Zirvesi’nde, kadınların istihdama katılması, girişimci kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve kadınları güçlen