GAZİANTEP BAKLAVASI UKRAYNA'DA DAMAKLARI FETHETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği'nin (BAKTAD) katkılarıyla Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Baklava Tanıtım Günleri” büyük ilgi gördü.

Gaziantep Mutfağı damakları fethetmeye devam ediyor. Gaziantep baklavasını tüm dünyaya tanıtacak olan Yunus Emre Enstitüsü, tanıtım etkinliğine Kiev'den başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) işbirliğinde Kiev Yunus Emre Enstitüsü’nde Baklava Tanıtım Günleri yapıldı. Her yaştan Ukraynalı’nın ilgisini çeken tanıtım günlerinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Enstitüye gelen ziyaretçiler ilk önce Gaziantepli baklava ustalarının baklavayı nasıl yaptığını inceledi.  Baklava yapımını hayranlık ve şaşkınlıkla izleyen Ukraynalılar’dan bazıları baklava yufkası açmayı denedi. Daha sonrasında Ukraynalı'yla farklı milliyetlerden gelenlere hazırlanan baklavalar ikram edildi. Baklavanın tadıyla mest olan ziyaretçiler, eşsiz lezzeti çok beğendiklerini söylediler.

Hazırlanan baklavalar daha sonrasında Kiev sokaklarında beğeniye sunuldu. Trafikte karşılarında ellerinde tepsi bulunan Gaziantepli ustaları gören Ukraynalılar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bu Haber 2020-02-15 15:56:16 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, VALİYLE İŞÇİ SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bölgesel olmaktan çıkarak “pandemi” yani küresel anlamda etkisini gösteren bir salgın haline geldi

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYADAN YAPILAN CANLI YAYINLARLA EVLERE KONUK OLUYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ‘Pandemi’ yani bölgesel olmaktan çıkmış küresel anlamda etkisini gösteren salgın olarak adlandırılan Corona Virüse karşı mücadele devam ederken, “Evde Kal