GAZİANTEP BİLİŞİM ZİRVESİ TOPLANDI

GAZİANTEP BİLİŞİM ZİRVESİ TOPLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Bölge Kalkınması Projesi” kapsamında toplanan Gaziantep Bilişim Zirvesi, kurumlarla bilişim kanunları nasıl uyumlu hale getirilebilir? Gün geçtikçe artan veriler, nasıl kontrol altına alınabilir? Gün be gün artan siber saldırılara karşı kurum envanteri nasıl güvende tutulabilir? gibi sorulara yanıt aradı.

CİHAN: BİLİŞİMİN TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURMASINI AMAÇLIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen zirvenin açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Dünya’da bilişim teknolojisinin çok büyük önem taşıdığını belirterek, Gaziantep’in küresel şehirler arasına katılabilmesi için bu faktörün göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak küresel anlamda üst bir şehir profili çizebilmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Cihan, “Gaziantep’in potansiyellerinin ortaya çıkabilmesiyle ilgili bu çalışma, ulaşım, sanayi, kültür, tarım, sağlık ve üniversite gibi alanları kapsamaktadır. Çalışmalarımız arasında bulunan başlıklardan birisi, akıllı şehir uygulamasıdır. Öncelikli amacımız, bilişimin toplum nezdinde farkındalık oluşturmasını başarmaktır. Yalnızca Büyükşehir Belediyesi’nin bilişim kapsamındaki altyapı sıkıntılarını ortadan kaldırmayı hedefimize almadık. Kamunun yanında özel sektörün de bu çalışmalarda bulunarak gelişim sağlamasını istiyoruz” dedi.

GAZİANTEP VE AKILLI ŞEHİR

Master Planı kapsamında Akıllı Şehirler Uygulaması’ndan beklentilerini aktaran Sezer Cihan, şöye devam etti: “Gündelik hayatta, vatandaşın işini kolaylaştırmayı, yapılan çalışmalara hız kazandırmayı istiyoruz. Fizibilite raporlarına baktığımızda, maddi kazanç sağladığımızı görüyoruz. Gaziantep’in toplu taşıma araçları, şehir dışından gelen yerli turistlerin ‘GaziantepKart’ olmadan da toplu ulaşımı kullandıklarını görebiliyoruz. Çünkü ulaşım sistemimiz bütün Dünya’da yer alan bankaların kredi kartlarıyla da gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra kart taşımıyorsanız ulaşımınızı akıllı telefonlarınızla da sağlayabiliyorsunuz. Öte yandan bisiklet duraklarının bulunduğu yerlerde, toplu ulaşım araçları mesafe olarak uzaksa bisikletle aktarma yaparak birey olarak, toplu ulaşıma katılabiliyorsunuz. Bisiklet duraklarının sistemi ve toplu ulaşım sistemi birbirini tanıyor. Bu nedenle ekstra bir ücret ödemiyorsunuz.”

Cihan’ın konuşmasından sonra mikrofanu alan gazeteci-yazar Serdar Kuzuloğlu, yaklaşık bir saat süren söyleşisinde bilişim dünyasında yaşanan gelişmeleri kendi uslubüyle anlattı.  Zirvede; siber güvenlik stratejileri, yeni nesil iletişim kaynakları, veri hareketlerinizi takip edin, 360 derece veri yönetimi, gelecveğin WİFİ yönetimi gibi ana konular ele alındı. Zirvenin sonunda Radyo ve TV programcısı, oyuncu Yavuz Seçkin renk kattı.

Bölgede bilişim dünyasının önemli isimlerinden; Elif Günaydın “Security Gateway and Zero-Day”, Kıvanç Harputlu “Backbox Lab”, “Zero-Day Lab”, Murat Arkalı “Her Uygulama için Yüksek Performans”, Levent Kaptanoğlu “NetApp All-Flash Çözümleriyle Her Uygulama İçin Yüksek Performans”, Çiğdem Bıçakçı “KVKK Nedir ve Nasıl Uyumlu Hale Geliriz?”, Mesud Adhami “Boldon James Lab”, ”Forcepoint Lab”, Osman Öztürk “360 Derece Veri Yönetimi”, Tolga Çetin “Yatırımlarınızı Garanti Altına Alın”, Murat Kaya “Planlayın, İzleyin, Karar Verin, Uygulayın!” konularını masaya yatırdı.

Bu Haber 2019-09-20 09:01:19 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• GAZİ ŞEHİR, KURTULUŞUNUN 100'ÜNCÜ YILINA 27 MİLYON FİDANLA GİRECEK!

Türkiye’de, orman sevgisini geliştiren, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlayan, son aylarda çıkan orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların

• BAŞKAN ŞAHİN, BÜSEM'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent merkezinde sıkışan meslek gruplarını tek çatı altında birleştirecek olan proje, Şehitkâmil ilçesi Taşlıca Mahallesi’nde kendini göstermeye başladı. Güçlü sanayisiyle dünya markası haline gelen Gazi şehir, Büy&

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı. Gazi

• SUTEK FUARI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E İKİ ÖDÜL BİRDEN!

• BÜYÜKŞEHİR, "DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK-ANNE TUTUMLARI"NI ANLATTI

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca, Lions İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminerde; Uzman psikolog Hüseyin Müjde ve Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba, dijital çağdaki çocuk-anne ilişkisin

• TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI ZİRVESİ GAZİANTEP'TE TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Zirvesi’nde, kadınların istihdama katılması, girişimci kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve kadınları güçlen