GAZİANTEP-DANİMARKA İŞBİRLİĞİNDE KUZEYŞEHİR YENİLENEBİLİR ENERJİYLE ISINACAK

GAZİANTEP-DANİMARKA İŞBİRLİĞİNDE KUZEYŞEHİR YENİLENEBİLİR ENERJİYLE ISINACAK

Gaziantep, Danimarka Ankara Büyükelçiliği, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Danimarka Enerji Ajansı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında düzenlenen Bölgesel Enerji Sistemleri Teknik Gezisi ve Yuvarlak Masa toplantılarına ev sahipliği yaptı. Toplantılarda, Gaziantep bölgesel ısıtma teknik çalışmalar ele alındı.

Türkiye’nin en büyük toplu konut projelerinden olan TOKİ Kuzeyşehir Projesi’nde uygulanacak yenilenebilir enerji çalışmaları kapsamında, bir kısmında güneş enerjisi ve biyokütle kaynakları kullanılarak bölgesel ısıtma yöntemi hayata geçilecek.

Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjot’un başkanlık ettiği heyet, Gaziantep Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ı ziyaret etti. Toplantıda Gaziantep’in çevre, enerji ve sürdürülebilirlikle ilgili projeleri ve Danimarka ile yapılabilecek işbirlikleri gündeme geldi.

Teknik Yuvarlak Masa toplantılarında Türkiye-Danimarka arasında 2017’den beri süren Stratejik Sektör İşbirliği Projesi çerçevesinde devam eden Kuzeyşehir Projesi Ön Fizibilite Çalışması ve Türkiye’nin ısıtma ve soğutma  haritası masaya yatırıldı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Yenilenebilir Enerji Şube Müdürü Ayşegül Tekerekoğlu, Gaziantep’in yenilebilir enerji ve çevre ile ilgili projelerinden bahsetti.

Finasman ve Teknoloji Yuvarlak Masa toplantısı, Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjot’ün açış konuşmasıyla başladı. Bölgesel ısıtmanın tüm bir bölge veya şehri daha ucuz maliyetle ısıtmak için çok başarılı bir uygulama olduğunu söyleyen Başkonsolos Galskjot, bölgesel ısıtmanın aynı zamanda temiz ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olduğunu bildirdi.

Toplantılar, Danimarkalı Aalborg Energi Technic, Danfoss, Grundfos ve Logstor firmalarının bölgesel ısıtma teknolojileriyle ilgili yaptığı sunumlar ve paylaşımlarla devam etti.

DAHA VERİMLİ, TEMİZ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER İÇİN “BÖLGESEL ENERJİ”

İlk bölgesel ısıtma tesisini 1903’de kuran Danimarka’nın yüzde 64’ü, başkent Kopenhag’ın ise yüzde 98’i bölgesel ısıtmayla ısıtılıyor. Danimarka’daki bölgesel ısıtma tesisleri, geleneksel yakıtlar dışında; yenilenebilir enerji kaynaklarından biyokütle ve güneş enerjisinden faydalanıyor. Sistemin uygulandığı kentler, ucuz maliyetle ısınırken, sürdürülebilirlik açısından daha başarılı sonuçlar elde ediyor. Türkiye’de; jeotermal kaynak zenginliği, güneş enerjisi, biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynakları ve atık ısılarından yararlanabilecek termik santralleriyle bölgesel enerji sistemleri açısından büyük fırsatlar bulunuyor.

Bu Haber 2019-06-20 13:42:27 Tarihinde Eklenmiştir.

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİ ŞEHİR, KONUKLARINI EŞSİZ TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE KARŞILAYACAK!

Yurt içinden ve yurt dışından kente gelen turistleri buram buram kokan tarihle karşılayacak Kültür Kapısı, mahalli lezzetlerle donatılacak. Mezopotamya ve Akdeniz’in birleştiği topraklarda birbirinden farklı uygarlıkları bağrından çıkaran Ga

• FIRAT'IN İNCİSİ RUMKALE, SU SPORLARIYLA BÜYÜLEDİ!

Dalış, su kayağı, jet ski, wakeboard ve flyboard gösterisiyle izleyenleri büyüleyen etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmaların startını verdi. Fırat’ın incisi Rumkale’den tüm Dünya’ya bar

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ!

“Engelsiz Dostu Kent” sloganına uygun çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlar

• İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Onat Kutlar Konferans Salonu’na düzenlenen söyleşide, İlahiyatçı Ceylan, vahiy sohbetlerinde, Kendi içerisinde anlamlı bir sırası bulunan Hadisleri ve Meryem Suresi’yle izleyicileri bilgilendirdi. Meryem süresi öncesinde Peygamberimiz

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B