GAZİANTEP, GÜRÜLTÜDEN ARINDIRILACAK

GAZİANTEP, GÜRÜLTÜDEN ARINDIRILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Gürültü Eylem Planı (GAGEP) toplantısı düzenledi. Toplantıda, Şahinbey, Şehitkâmil ve Nizip ilçesinde uygulanacak gürültü eylem planı kapsamında en yüksek gürültü alanlarının tespiti, gürültü kaynakları ve kentin gürültüden arındırılması için izlenecek yol haritası belirlendi.

“Daha sessiz bir şehir için, daha sessiz bir çevre için, fark yarat” ana temasıyla gürültüye karşı çalışmalar başlatan büyükşehir, konunun uzmanlarını bir araya getirdi, gürültüsüz bir şehir için adımlar attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hazırlatılan stratejik gürültü haritaları sonuçlarına göre, gürültü seviyesinin yüksek olduğu, yönetmelik standartlarını aşan bölgelerde gürültü düzeyinin düşürülmesine yönelik mücadelede; alınacak teknik önlemler ve yaptırımlar tespit edilerek gürültü seviyesini mevzuata uygun hale getirilmesini sağlamak amacıyla GAGEP Projesi hazırlama çalışmalarına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, kent içerisinde sağlıklı yaşam koşulları yaratmak için kritik önem taşıyan gürültü eylem planının, stratejik gürültü haritalama çalışmaları üzerine inşa edildiğini belirtti.

Planla, şehir içerisinde bulunan yaşam alanlarında sessiz alanların korunması ve gürültü maruziyetinin yüksek olduğu bölgelerin belirlenerek bu bölgelerde önlemler alınmasının amaçlandığını aktaran Kıraç, planın nüfus bakımından yoğun olan Şahinbey, Şehitkamil ve Nizip ilçesini kapsadığını sözlerine ekledi.

Uzmanların sunumuyla bilgilendirilen katılımcılara; karayolu, demiryolu, endüstriyel ve eğlence faaliyetleri sebepli gürültü kaynaklarının azami ölçüde azaltılmasını içeren yöntemler anlatıldı.

Bu Haber 2019-05-04 12:48:55 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR'DEN "15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI"

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi’nin destekleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin  girişimleri gerçekleşen turnuvaya takımlar büyük ilgi gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birl

• BÜYÜKŞEHİR OKULLARDAN 4 BİN KİLO ATIK PİL TOPLADI

Yaşanabilir bir çevre oluşturmak ve gelecek nesillere daha iyi şartlarda bir hayat sunabilme adına bir takım yenilikler ve projeler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda daha temiz bir çevre oluşturmak için geri dönüş