HER BRANŞTA HER YAŞA YAZ OKULU KURSU

HER BRANŞTA HER YAŞA YAZ OKULU KURSU

Bünyesinde kurduğu Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile genç nesillere yönelik bir takım projelerin yanı sıra ‘yaz spor okulları’ düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 7–14 yaş arası gençlerin yaz dönemlerine katkı sunuyor.

Futbol, voleybol, basketbol, teakvando, karate, yüzme, fitnes gibi sportif branşların yanı sıra GASMEK ile akademik ve mesleki kurslar da düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, genç ve yetişkin nesillere birçok alanda alternetifler sunuyor.

Bu kurslardan birisi olan Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde çocuklar yüzme, futbol, basketbol, voleybol, tekvando ve karate brnaşlarında eğitimler alıyor. Haftanın 6 günü çocuklara eğitim veren kurslar sabah saat 08.00 ile 16.00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor.

12 yaşında olan ve yüzme kursuna ilk kez geldiğini ifade eden Muhammed Abdullah Hüda, “Burada ilk günüm. Çok güzel bir yer. Çok eğleniyoruz, buranın güzelliğini havuza girince anladım. Yüzmeyi çok sevdiğimi için geldim” dedi.

Yazıcık Mahallesi’nden geldiğini belirtn Kerimcan Türkmen ise, yüzmeyi çok sevdiğini, büyük zevk aldığını ve yüzmeye hep gelmek istdiğini söyledi.

Esentepe Mahallesinden yüzmek için geldiğini belirten Hüseyin Öztürk, “Çok eğlenceli bir spor yüzme. Bundan sonra da yüzme kurslarına geleceğim. Daha fazla da yüzmek için başvuru yapmak istiyorum” diye konuştu.

Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi tesis sorumlusu Süleyman Erkin Doğan ise, kursların 1 Temmuz itibariyle başladığını ve büyük talep gördüğünü belirtti. Doğan, “Burada bin 500 çocuğumuz havuzlardan yararlanıyor. Yüzmenin yanı sıra burada atletizm, futbol, tekvando, basketbol, voleybol branşlarından eğitim veriyoruz. 7-14 yaş grubu arasında yaşlara göre seanslar ayarlandı. Bunları programlara göre sabah ve öğleden sonra saatleri olmak üzere 2 çeşit seansa ayırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Velilerin çocuklarını kendilerinin kurslara getirmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Bizim tesislerin yanından her türlü araç geçiyor toplu taşıma aracı var burada. Yaklaşık 120 tekvando, bin 500 yüzme, 250 futbol, 100 basketbol, 50 voleybol eğitimi alan çocuğumuz var. Ağustos’un ortasına kadar eğitimler devam edecek. Yaz kursları sonrası tüm branşlarda eğitimler devam edecek. Ayrıca burada bay bayan fitness salonlarımız mevcut. Bunların da eğitimleri başladı. Ulaşım konusunda bahsettiğim gibi aileler rahatlıkla buraya gelebilirler. Yıl boyu artık kesintisiz yaz kursları sonrası her yaşa göre eğitim veriliyor” diye konuştu.

Bu Haber 2019-07-03 15:17:59 Tarihinde Eklenmiştir.

• 41 YILLIK MUHTARLAR ONURLANDIRILDI!

Buna göre, 9 dönem Savcılı Mahalle Muhtarlığı görevini üstlenen Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Ökkeş Titiz’e, 7 dönem Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Sazlık’a ve 6 dönem Yavuzeli &O

• BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DAHA DA DONANIMLI OLACAK!

Büyükşehir personellerinin daha verimli çalışabilmesi, düzenlenen faaliyetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlere; Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ne İçişleri B

• BAŞKAN ŞAHİN, ÇOCUK SESİNİ MUSİKİYE BENZETTİ

ŞAHİN: KİMSEYİ EVLATLA VE EVLATSIZLIKLA SINAV ETMESİN Gerçekleştirilen kutlama programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuk sesini dinlediğim zaman, bana bir musiki dinliyorum, güzel ses duyuyorum gibi geliyor. Rabb

• İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

• GAZİANTEP, TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ DÜNYA'YA DUYURACAK!

Yine uluslararası önemli bir etkinliğe imza atan büyükşehir, tüm Dünya’nın dikkatini Gazi şehrin üzerine çekmeyi başardı. Zeugma Mozaik Müzesi’nde Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDE

• 25 ARALIK ETKİNLİKLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNE ALINDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanlığı, Antep’in dü

• İNOVASYON KULÜBÜ, İLK TOPLANTISINI GAÜN'DE YAPTI

Üniversite öğrencilerinin; dijital dönüşüm,  endüstri 4.0, yapay zeka gibi trendlerde yetkinliklerinin geliştirilmesi, inovasyon kültürünün toplumda yaygınlaşması ve fikir üretiminin temeli olan gençlerle ilet

• 32 KİŞİLİK GRUP, GAZİANTEP'İ KEŞFETTİ!

Tarihi, turistik ve kültürel içerikli düzenlenen 3 günlük programa; İsveç Ystad Belediye meclis üyesi ve Sosyal Demokrat Politikacı Cecilia Olson Karlsson, Büyük Polonya Voyvodalığı Başkan Vekili Krzysztof Grabowskı’nın