İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

İŞ DÜNYASI, KUZEYŞEHİR'E HAYRAN KALDI!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Müteşebbis Heyeti, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde 50 bin konutlu 8 bin 500 dönüme kurulacak Kuzeyşehir’e tam not verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAOSB Mütevelli Başkanı Gaziantep Valisi Davut Gül, GAOSB Müteşebbis Heyeti başkan yardımcısı Adil Konukoğlu, GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi’nin yanı sıra sanayici ve iş insanları Gazi şehrin yeni cazibe merkezi Kuzeyşehir Konutları’nı inceledi. Başkan Şahin, iş insanlarına büyük bir heyecanla projenin evrelerini anlattı, birlik ve beraberlik içerisinde yazılan Kuzeyşehir hikayesini aktardı.

SANAYİCİLER ÇOK BEĞENDİ

Geleneksel dokuyu barındıran, yatay mimariyi esas alan Kuzeyşehir, gerek altyapı gerekse üstyapısıyla iş dünyasının gözünü kamaştırdı. Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi’ne hayran kalan sanayiciler, Gaziantep’in yeni yüzünü çok beğendi. GAOSB Müteşebbis Heyeti, Kuzeyşehir Projesi’yle daralan konut sektörünü rahatlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, projenin hayata geçirilmesi için Ankara-Gaziantep hattı arasında adeta mekik dokuduğunu hatırlatarak, Kuzeyşehir’de yeni bir yaşamın başladığını söyledi.

BÖLGE CAZİBELİ HALE GETİRİLDİ

Heyet; market, kasap, bakkal, okul ve caminin yanı sıra geleneksel sokak yaşam unsurlarıyla canlanacak Kuzeyşehir'de yaşayacak vatandaşların; eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını şehir merkezine gitmeden karşılayabilmesinin bölgeyi cazibeli hale getirdiğini bildirdi.

4 yıl önce başlanan projeyle ilk etapta 3 bin konut tamamlandığını kaydeden heyet, TOKİ’nin 5 bin 154 konutun anahtar teslimine başladığını dile getirdi.

BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Kuzeyşehir’le, sanayi çalışanları hem uygun fiyatlarda konut sahibi olacağını, hem de Kuzeyşehir’de yaşayanların şehir merkezine gitmeden tüm ihtiyacının karşılanacağını belirten heyet, Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan 150 bin kişinin şehir merkezine taşınmasının önüne geçildiğini kaydetti.

Kentin gözbebeği olan projenin hayata geçirilmesiyle insanların yolda harcadığı zaman ve yakıttan tasarruf sağlanacağını sözlerine ekleyen heyet, özel gayretiyle kente Kuzeyşehir Konutları’nı kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

KUZEYŞEHİR TOPLU KONUT PROJESİ HAKKINDA

Şehitkâmil ilçesi sınırları içerisinde, Gaziantep kent merkezi ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının kuzeyinde yaklaşık 1100 hektarda plan çalışması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tamamlanarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nce 29 Kasım 2018 tarihinde onaylandı. 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzeyşehir, 8 bin 500 dönüme kurulacak. Bu rakamın 1500 dönümünü belediye aldı. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturacak. Proje tamamlandığında konutlar 4 katlı olacak, 2+1, 3+1 ve 4+1 evleri içeren bir tasarım ortaya çıkacak. Kuzeyşehir projesi kapsamında yapılan planlamayla 454 hektar konut alanı tasarlanacak, plan çalışmasında yatay mimari esas alınacak. Geleneksel dokuya referans veren arazi kullanım modeli kurgulanarak, hazırlanan kentsel tasarım çalışmalarında geleneksel dokudaki gibi çıkmaz sokak kurgusuna yönelik planlama yapılacak. Kuzey kentin güneyinde sanayi alanıyla etkileşim sağlayacak üniversite alanı planlanacak, büyük ölçekli bir sağlık tesisi ve kent parkı kurulacak. Yaya odaklı tasarım esas alınacak, özellikle tüm alanda bisiklet yolları yapılacak. Toplu taşıma altyapısına ağırlık verecek çözümler getirilecek.

Bu Haber 2019-10-16 10:07:05 Tarihinde Eklenmiştir.

• TÜRKİYE'NİN LİDER KADINLARI ZİRVESİ GAZİANTEP'TE TOPLANDI

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Zirvesi’nde, kadınların istihdama katılması, girişimci kadınların önündeki engellerin kaldırılması ve kadınları güçlen

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 518 OKULA SPOR MALZEMESİ

“Spor Dostu Kent” olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gazi şehir, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerle kentin spor altyapı kültürünü sağlamlaştırmaya başladı. Bu çerçevede büyükşehir, okullarda

• BÜYÜKŞEHİR, GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI HATIRLATTI!

Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde 4 gün boyunca süren oyun kongresinde; Prof. Dr. Müge Artar, Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz, Hasan Kalyoncu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Tolga Erdoğa

• NAİM SÜLEYMANOĞLU TURNUVASI DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, “Spor Dostu Kent” anlayışıyla organize ettiği uluslararası turnuvalarla adından söz ettirmeyi başaran Gazi şehir, yine yankı uyandıracak önemli bir etkinliğe imza atacak. Şahinbey Spor S

• "BİR FİKRİM VAR" PROJESİ, ÜNİVERSİTELİLERLE HAYAT BULACAK!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçim beyannamesinde bulunan, Gazi şehirdeki 4 üniversitenin şehrin yaşamında, üretimine katkı sağlamasını ve inovasyon kültürünün yerleşmesini hedefleyen “Bir Fikrim Var&r

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE SAĞLIK HAMLESİ!

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü Dr. Kaya Avcı, sağlık personeli Havva Orhan, Melek Akar ve Ümmügülsüm Sürücü ile Uzman Psiko

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 250 ARICIYA İLAÇ DESTEĞİ

Arıların ölümüne ve bal kalitesinin düşmesine neden olan Varroa Akarı’na karşı mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 bin 580 adet arı biti ilacı dağıttı. Gazi

• SUTEK FUARI'NDAN BÜYÜKŞEHİR'E İKİ ÖDÜL BİRDEN!