KENDİ TAMİRİNİ YAPTI, KURUMUNU 250 BİN TL KÂRA GEÇİRDİ

KENDİ TAMİRİNİ YAPTI, KURUMUNU 250 BİN TL KÂRA GEÇİRDİ

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski bir kombine kanal temizleme aracının revizesini yaparak kurumunu yaklaşık 250 bin TL kâra geçirdi.

GASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Makine İkmal ve Araçlar Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kullanılmayan eski bir kombine kanal temizleme aracını yedek parçalarla yürüyen aksamlarının bakım ve onarımını gerçekleştirerek kullanılır hale getirdi. Aracın kaporta ve şasisindeki yıpranmaları ile üst yapıdaki muhtelif arızaların tamiratını yapan GASKİ, bu tamirat ile özel bir firmada yaklaşık 350 bin TL’ye mal olacak yapımı  97 bin TL’ye mal ederek ortalama 253 bin TL’nin kurumunun kasasında kalmasını sağladı.

Bu revize işleminin dışarıda yapım maliyetinin yüksek olmasından dolayı aldıkları bir karar ile kendi atölyelerinde yaptıklarını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu rakamın önemli olduğunu belirtti.

Araçta kaporta, döşeme, şasi onarımı ve parçaların atölyede boyama işlemleri yapıldığını belirten Sönmezler, “Arkadaşlarımız kendi atölyemizde aracımızın şanzımandaki ve yürüyen aksanlardaki onarım işlerini yaptılar. Sürekli arıza çıkaran hidrolik, pnömatik ve elektrik tesisatı komple yenilendi. Tamburlu bom sistemi komple çıkarılıp teleskopik yeni bom sistemi entegre edildi” diye konuştu.

Aracın revize işlemine Mart 2019’da başlayıp Mayıs 2019’a kadar yaklaşık 2 ay kadar bir sürede gerçekleştirildiğini vurgulayan Sönmezler, “Eğer biz bu aracı özel firmalardan birine yaptırılmış olsaydık yaklaşık 300.000-350.000 TL bir maliyeti olacaktı. Böyle bir aracın sıfır fiyatı ise yaklaşık 1.800.000 TL olacağı bilgisine ulaştık” dedi.

Bu Haber 2019-06-17 11:12:28 Tarihinde Eklenmiştir.

• "15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI"NIN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi'nin destekleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri gerçekleşen turnuvaya takımlar büyük ilgi göste

• BÜYÜKŞEHİR'DEN "15 TEMMUZ FUTBOL TURNUVASI"

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Gaziantep Şubesi’nin destekleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin  girişimleri gerçekleşen turnuvaya takımlar büyük ilgi gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birl