MUTFAK SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ, 2018 YILINDA 34 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM), 2018 yılında Gaziantep mutfağını tanıtmaya yönelik düzenlediği çeşitli etkinlikler kapsamında 34 bin 337 kişiye ulaşmayı başardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çabalarıyla gastronomi alanında gücünü tüm Dünya’ya ispat eden Gaziantep, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı'nda 116 şehir arasında yer aldı. Türkiye'nin ilk ‘'Gastronomi Kenti” unvanına sahip olan Gaziantep'in UNESCO unvanlı mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi MUSEM tarafından düzenlenen kurslar, açılan atölyeler ve tanıtım organizasyonuyla yeni nesle aktarıldı, yeniden hayat buldu.

446 KİŞİ KURSTAN YARARLANDI

Gaziantep mutfağının yaşatılması, kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden kazanılması, geleceğe taşınması amacıyla kurslar ve atölyeler düzenleyerek tarihi bir misyon yüklenen merkez, yöresel yemeklerin tanınırlığını arttırmak için ulusal yarışmalara, yurtiçi-yurtdışı fuarlara ve festivallere katıldı. UNESCO Yaratıcı Şehirler Gastronomi Ağı ve Coğrafi İşaret çalışmalarına yönelik çalışmalara devam eden MUSEM, Antep sofrasına uluslararası kimlik kazandırmayı hedefine aldı. 2018 yılında Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’ndeki Gaziantep Mutfağı kurslarıyla 446 kişiye, çocuklara, öğrencilere ve yetişkinlere yönelik kurulan çeşitli atölyelerle 1227 kişi olmak üzere Gaziantep Mutfağı tanıtım organizasyonları sonunda 34 bin 337 kişiye ulaşıldı.

Merkezde atölye çalışmaları ve eğitimlerle, bitmek bilmeyen enerjileriyle, gençler, çocuklar ve yetişkinlerin içlerindeki Gaziantep Mutfağı tutkusunu ortaya çıkarıldı. Yerel ve ulusal şeflerle atölye çalışmalarının yanı sıra, Gaziantep mutfağında uzman şefler tarafından üçer aylık sertifikalı "Yöresel Gaziantep Mutfağı" eğitimleri de verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde, eşsiz Antep mutfağının inceliklerini öğrenmek isteyenlere verilen eğitimler, tüm hızıyla devam edecek.

Bu Haber 2019-01-16 11:20:56 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖNEMLİ PROTOKOL!

Yeni tip Corona Virüs’e yönelik ulusal ve bölgesel çapta alınan koruyucu önleyici tedbirlerin karşılığını bulması, yeni normal düzen için uygun koşullar oluşturdu ve 1 Haziran itibariyle önlemlerin esnetilmesini beraberinde get

• BAŞKAN ŞAHİN'DEN "FISTIK GİBİ" MÜJDE!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teknik ekibiyle birlikte ilçe ziyaretleri kapsamında Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yla buluştu. Teknik konuların konuşulduğu toplantının ardından Başkan Şahin, Atatürk Bulvarı’nda esnaf gezi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ YENİ ÜYELERİNE KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri İstanbul’dan getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla yasadışı olarak Türkiye’ye sokulan ve l&u

• BÜYÜKŞEHİR'DEN 200 BİN İŞÇİYE CORONA EĞİTİMİ BAŞLADI